Új trend Amerikában: Önkéntes pilóták fuvarozzák abortuszra az édesanyákat

Amíg egyesek a háború sújtotta embereken és a földrengés miatt romok alatt rekedteken segítenek, addig Amerikában az abortuszt promotálják, és az azt tiltó államokból furikázzák ingyen az érintetteket.

Amerikában nemrég felbukkant egy új, abortuszpárti csoport, az Elevated Access (nyers fordításban annyit tesz, hogy emelt szinten elérhető), amelyben önkéntes pilóták dolgoznak azon, hogy olyan nőket reptessenek át a terhességmegszakítást tiltó államok határain, akik el szeretnék vetetni gyermeküket.

A héten egy ilyen aktivistát mutatott be a Today Show-ban Danielle Campoamor író, abortuszaktivista, aki az önkéntes pilótát, Kimet úgy ábrázolta, mint az abortusz hősnőjét. Kim, aki maga is anya, elmondta, hogy egyébként a pénzügyi vonalon dolgozik, de úgy érezte, tennie kell valamit „a nők megsegítése érdekében”, miután az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága júniusban felülbírálta a Roe kontra Wade ügyet.

A nő úgy fogalmazott a magazinnak, hogy úgy érezte, valamit tennie kell, ez volt a hír hallatán az első reakciója és a férje is támogatta ebben.

Miután az interneten keresgélt, rátalált a fent említett Elevated Access csoportra, amely önkéntes pilótákat toboroz, hogy azok abortuszra repítsék az édesanyákat az azt tiltó államokból. Mivel az ehhez szükséges kötelező repülési ideje megvolt, azonnal jelentkezett a feladatra.

Kim – aki személyesen érintett, hiszen neki is volt terhességmegszakítása – most egy kisrepülőgépen repíti a nőket olyan államokba, ahol legális a meg nem született babák életének kioltása. Mint mondta, repülés közben általában cseveg az általa fuvarozott nőkkel – az életükről és a családjukról – és harapnivalóval kínálja őket, hogy jobban érezzék magukat.

Ő maga azt mondja, nem bánta meg az egykori abortuszt, mert szerinte a helyes döntést hozta meg és úgy érzi, hogy szuper, hogy ebben más nőknek is segíthet.

De azt ő is megjegyzi – kissé önellentmondásosan -, hogy furcsa egy olyan dolognak a részese lenni, amire jobb lenne, ha nem is lenne szükség.

A riport arra nem tért ki, hogy eddig hányan választották ezt a megoldást, de az biztos, hogy míg egyes nők átlépik az államok határait az abortusz miatt, mások az életet választják az életet támogató döntés óta.

Forrás: Lifenews.com

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre