Töretlen a Fidesz-KDNP előnye a balliberális oldallal szemben

Egy évvel a legutóbbi országgyűlési választás után továbbra is kimagasló a Fidesz-KDNP pártszövetség politikai támogatottsága, míg az ellenzéki oldalt erős töredezettség és általános népszerűtlenség jellemzi – derül ki a Századvég legfrissebb felméréséből, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

A kutatás szerint ha most vasárnap lenne a választás, akkor a Fidesz-KDNP 42 százalékos, míg az ellenzéki összefogás 25 százalékos eredményt érne el. Abban az esetben, ha a hatpárti baloldali összefogás pártjai az önálló indulás mellett döntenének, a Fidesz-KDNP-t a magyarok 40 százaléka, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot 11 százaléka, a Demokratikus Koalíciót és a Mi Hazánk Mozgalmat 9-9 százaléka támogatná szavazatával.

Forrás: Századvég

Forrás: Századvég

A Momentum szavazóbázisa 8 százalékra tehető, a Jobbik, az LMP (2-2 százalék), az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért (1-1 százalék) nem érné el a mandátumszerzéshez szükséges 5 százalékos küszöböt sem. Egyéb pártra a megkérdezettek 5 százaléka voksolna, a válaszmegtagadók és bizonytalanok aránya 12 százalék – derül ki a felmérésből. A kutatás márciusban készült ezer politikailag aktív, felnőtt magyar megkérdezésével.

Forrás: Századvég

Forrás: Századvég

Az elemzést teljes terjedelmében a Századvég oldalán olvashatják.

A címlapképen a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által szervezett Békemenet. Forrás: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre