Így védhetjük meg gyermekeinket az interneten – VIDEÓ

Az internetvédelemben felértékelődött a szülők szerepe. Szabó Zoltán kiberbiztonsági szakértő a Vasarnap.hu-nak adott videóinterjújában beszámolt arról, hogy milyen kihívások előtt állnak a fiatalok a digitális terekben.

Elmondta, hogy a biztonságos internetezésre nem lehet találni csak egyetlen egy szoftveres megoldást.

„Nincs Szent Grál, ami mindent rendbe tenne” – hangsúlyozta a szakértő.

„Nagy odafigyeléssel kell az internet világa felé fordulnunk – jegyezte meg. Szólt arról is, hogy az a legfontosabb, hogy a szülők folyamatosan beszéljenek a gyermekeikkel az interneten rájuk leselkedő veszélyekről. A jó kommunikáció az elsődleges védelmet jelenti – emelte ki a kiberbiztonsági szakértő.

„Ha ez megvan, akkor ki kell alakítani otthon is azokat az eljárásokat, munkameneteket, mint a munkahelyeken” – mondta Szabó Zoltán.

Emlékeztetett arra, hogy egy családban ma számos digitális eszköz található, amelyen rengeteg szolgáltatás elérhető. Ezeket szakszerűen, biztonsági beállításokkal együtt kell használni. Mindezekhez ma megvannak a szükséges segítségek, tájékoztatások és információk. Interjújában a kibervédelmi szakértő hangsúlyozta, hogy elsősorban a saját gondoskodásunk, odafigyelésünk lesz a legfontosabb eleme a védelemnek.

A kiberbűnözés egy része a gyermekek ellen irányul

A gyermekeink a világháló célkeresztjében

Nagy veszélyben a magyar fiatalok

A címlapkép forrása: Pixabay.com.

Iratkozzon fel hírlevelünkre