Imafelhívás: Kilenced papjainkért 

A katolikus kalendáriumban február 20. hétfő „köznap – a papokért”, ennek kapcsán jelent meg a felhívás Gável András, Varga Gergő Zoltán és Vágvölgyi Gergely részéről, miszerint azt kérik, hogy ettől a naptól fogva kezdjünk kilencedet imádkozni. 

„A közelmúlt hírei, amelyek között még a világi sajtóban is jelentős teret foglalt el egy sokak által ismert pap kilépése a szolgálatából, sokunkban okoztak fájdalmat. Osztozunk az Egyház fájdalmában, amelyet érez, valahányszor egy, az aratásba elhívott pap vagy szerzetes befejezettnek látja a rábízott szolgálatát Isten kertjében. Az eset újra rádöbbent minket arra, milyen nagy szükség van mindannyiunk közbenjáró imádságára az Anyaszentegyházért és Jézus Krisztus paptársaiért, és megerősít minket az ima folytatásában.

Ezért most különleges imaszolgálatra hívjuk az arra nyitott szívű Testvéreinket. A katolikus kalendáriumban február 20. hétfő »köznap – a papokért«. Arra érzünk meghívást, hogy ezen a napon kilencedet kezdjünk imádkozni papjainkért és szerzeteseinkért és erre invitáljunk minél többeket. Lépjünk be a nagyböjtbe engesztelő és imádságos szívvel!

Arra hívunk, hogy végezzünk kilenc napon át e szándékra ajánlott imádságokat, imádkozzuk a rózsafüzért, dicsőítsük Istent énekekkel, ajánljuk fel személyes áldozatainkat, és lehetőségeink szerint vegyünk részt minél gyakrabban szentmisén. Tegyük mindezt egyházunkért és papjainkért, szerzeteseinkért!

Kérjük az Egyház Anyját, járjon közbe szeretett fiaiért és lányaiért, hogy papi és szerzetesi hivatásukban megerősödjenek és minden nap újra képesek legyenek kimondani az isteni elhívásra egykor mondott igent.

Az imakilencedet mindannyian önállóan végezzük, de ha valaki szívesen megosztja velünk csatlakozását és tapasztalatait, kapcsolatba léphetünk a kilencedapapokert@freemail.hu  címen keresztül.

Imádkozzunk együtt kilenc napon át!” – írták. 

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre