Az akkumulátorgyárak miatt hívtak össze rendkívüli országgyűlési ülést

Ellenzéki kezdeményezésre az akkumulátorgyárak ügyében összehívták az Országgyűlés rendkívüli ülését hétfőre.

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint a tanácskozás délután négy órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal.

Ha az ülés határozatképes lesz, és a képviselők elfogadják a napirendet, három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

Ezután három ellenzéki előterjesztés megvitatása következhet: az LMP határozati javaslata az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről; a DK indítványa az önkormányzat építési hatósági jogkörének visszaállításához szükséges szabályok módosításáról; valamint az MSZP kezdeményezése a kormányzat által kötött stratégai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról a munkavállalók védelme érdekében.

A rendkívüli ülés összehívásához a képviselők egyötödének aláírására volt szükség, ezt a kezdeményező LMP mellett a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői biztosították.

Az ellenzéki pártok ráfeküdtek a debreceni akkumulátorgyár ügyére 

(MTI)

A címlapképen a képviselők láthatók a szavazás után az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 19-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre