A magyar emberek szigorú fellépést várnak el a gyermekek és fiatalkorúak védelmében

A magyar emberek szigorú fellépést várnak el a gyermekek és fiatalkorúak védelmében – állapította meg a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérése. A válaszadók 68 százaléka jogszabály-szigorítást tart szükségesnek a területen.

A közvélemény-kutatásban – amelyet februárban készítettek ezer ember megkérdezésével – az áll, hogy országos felháborodást váltott ki, hogy egy budapesti általános iskola közel negyvenéves pedagógiai asszisztense videóbejegyzésében kifejtette, hogy egy 15 éves fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot.

A Századvég az esetre tekintettel feltérképezte, hogy a lakosság mit gondol arról, ha felnőttek, illetve oktatók fiatalkorúakkal folytatnak szexuális kapcsolatot, kitérve az erre vonatkozó jogi szabályozás szigorításának kérdésére.

Hangsúlyozták, hogy a magyar lakosság elítéli a gyermek- és fiatalkorúak fejlődésére veszélyt jelentő kapcsolatokat.

A kutatási adatok rámutattak, hogy a megkérdezettek kétharmada (66 százaléka) hallott arról, hogy a napokban egy fővárosi általános iskola férfi oktatóját felmentették a munkavégzés alól, mivel közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kijelentette, hogy egy 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot.

„Megállapítható, hogy a közvélemény kulcsfontosságúnak ítéli a gyermekek és fiatalkorúak megfelelő szellemi és erkölcsi fejlődésének biztosítását, ezért egységesen elutasítja az ezeket veszélyeztető szexuális kapcsolatok kialakítását és fenntartását”

– fogalmaztak.

A magyarok 95 százaléka nem tartja elfogadhatónak, hogy egy felnőtt egy 15 éves fiatalkorúval tartson fenn szexuális kapcsolatot, továbbá 96 százalékuk ellenzi, hogy egy tanár egy rá bízott fiatalkorúval álljon ilyen kapcsolatban – írták.

Úgy folytatták, hogy a pedagógiai tevékenység meghatározó szerepet tölt be a gyermekek és a fiatalkorúak egészséges fejlődésében, ezért a közoktatási intézmények munkatársait fokozott felelősség terheli a 18 év alattiak védelme tekintetében.

A válaszadók 68 százaléka a jogszabályok további szigorítását tartja szükségesnek a gyermekek és a fiatalkorúak megóvása, illetve a hasonló ügyek megelőzése érdekében – írták.

(MTI)

Egy fővárosi iskola LMBTQ-aktivista tanára 15 éves gyerekkel folytat homoszexuális viszonyt

Kaszab Zoltán: Nem lehet a pedofilokat mentegetni!

Ungváry Zsolt: Más világ; mások világa

A címlapkép forrása: Freepipk.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre