Ukrajnáról tárgyalni megy Joe Biden Lengyelországba

Biden

Ukrajna támogatása lesz Joe Biden amerikai elnök lengyelországi látogatásának fő témája – közölte szerdán Piotr Wawrzyk lengyel külügyminiszter-helyettes.

A diplomata annak kapcsán nyilatkozott a PAP hírügynökségnek, hogy Biden hétfőn, a lengyel közszolgálati rádió washingtoni tudósítójának kérdésére válaszolva megerősítette, hogy Lengyelországba látogat. Azt nem közölte, hogy erre mikor kerül sor.

A lengyelországi látogatásnak már maga a ténye jelzi, hogy Lengyelország az Egyesült Államok legfontosabb szövetségese Ukrajna támogatásában – vélekedett Wawrzyk. Közölte: a tárgyalások fő témája elsősorban éppen Ukrajna támogatása, valamint az ezzel összefüggő lengyel-amerikai kapcsolatok lesznek.

Marcin Przydacz, a lengyel elnöki hivatal külügyi irodájának főnöke a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevíziónak nyilatkozva a héten esedékes washingtoni tárgyalásairól szólva kiemelte: az, hogy Biden „nyilvánosan és egyértelműen” jelezte lengyelországi látogatásának szándékát, jól mutatja, hogy „Lengyelország fontos hely a térképen”.

Biden először tavaly márciusban, egy hónappal Ukrajna megtámadása után látogatott Lengyelországba.

(MTI)

A címlapképen Joe Biden amerikai elnök interjút ad az Associated Press amerikai hírügynökségnek a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2022. június 16-án. Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Iratkozzon fel hírlevelünkre