Szentkirályi Alexandra: Érkeznek az emelt nyugdíjak

Csütörtökön érkeznek a nyugdíjak, amelyek emelésének mértéke az idénre becsült inflációt követi. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő felhívta arra is a figyelmet, hogy az emelés nem csak az öregségi nyugdíjakra, hanem a nyugdíjszerű ellátásokra is vonatkozik.

Január 12-én, csütörtökön utalják a 15 százalékkal megemelt nyugdíjakat – közölte a kormányszóvivő a Facebookon.

Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta, egy átlagnyugdíj esetében a 15 százalékos emelés havonta 27 ezer, évente 353 ezer forintot jelent.

Nem szabad elfelejteni – hívta fel a figyelmet –, hogy az emelés a 13. havi nyugdíjat is érinti.

Az emelés az idénre becsült inflációt követi, és nem csak az öregségi nyugdíjakra, hanem a nyugdíjszerű ellátásokra is vonatkozik.

„Sajnos az infláció magas, és ennél magasabb is lehet a káros brüsszeli szankciók miatt. A szankciók ugyanis emelik az energiaárakat, az élelmiszerárakat és mindezzel együtt az inflációt is”

– fogalmazott a kormányszóvivő. Hozzátette, hogy a kormány a mostani nyugdíjemeléssel védi a nyugdíjasokat és ha a szankciós infláció a becsültnél magasabb lenne, akkor az idei év során is nyugdíj-kiegészítésre lehet szükség, ahogy az tavaly is volt.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, hogy az idősek továbbra is számíthatnak a kormányra.

(MTI)

A címlapkép forrása: Facebook/Szentkirályi Alexandra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre