Novák Katalin a családbarát szemléletre ösztönözte a vállalkozásokat

A családbarát szemléletre ösztönözte a vállalkozásokat Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Esztergomban, a vállalkozói fórumon tartott beszédében, a Szent Adalbert Központban.

Novák Katalin beszédében felhívta a figyelmet a családbarát munkahelyek, a családbarát szemlélet fontosságára, amely a munkavállalók számára segíthet összeegyeztetni a családi életet a munkával. A köztársasági elnök kiemelte: családpárti alapítványt hoz létre, amelynek az lesz a feladata, hogy fenntartsa a családokat segítő kezdeményezéseket, és az alapítvány munkájához partnerségre invitálta a vállalatokat. Elmondta: azért látogatott el Esztergomba, mert amikor mintegy fél évvel ezelőtt köztársasági elnökké választották, megfogadta, hogy az ország minden csücskébe ellátogat majd. Találkozik a helyi gazdasági élet szereplőivel, a szociális, az oktatási területen és az ellátórendszerben dolgozókkal, valamint gyerekekkel. Hozzátette: Komárom-Esztergom megye a három legfejlettebb magyarországi megye közé tartozik, tehát az egyik motorja az országnak. Olyan megye, amely az egész ország, az egész nemzet fejlődéséhez hozzájárul – hangsúlyozta. Emlékeztetett, hogy nehéz két és fél éven vagyunk túl, a koronavírus-járvány, majd az orosz-ukrán háború állítja újabb kihívások elé az országot.

Novák Katalin kiemelte: az ország vezetése előre tekint, ezért hoztak létre munkahelyeket megőrző támogatásokat, gyármentő programot is, hogy legyen erő építkezni, ne csak túlélni. A túlélés szükséges, de nem elégséges – mutatott rá. Novák Katalin Magyarország bejárását Győr-Moson-Sopron megye után Komárom-Esztergom megyében folytatja. Csütörtökön Esztergomban Mindszenty József bíboros, hercegprímás sírjánál gyújtott gyertyát, bejárta a felújítás alatt álló bazilikát, majd megbeszélést folytatott a helyi cégvezetőkkel. Pénteken a Magyarok Kenyere ünnepi programjának fővédnökeként Szomorra látogat.

(MTI)

A címlapkép forrása: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre