A kormányülésen is megvitatják az ukrajnai fejleményeket

Orbán Viktor miniszterelnök úgy döntött: a Védelmi Tanács kedd esti tanácskozása után a szerdai kormányülésen is részletesen értékelik az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit, azt követően, hogy Lengyelországban vélhetően rakétabecsapódás történt, és szintén rakétatámadás következtében leállt a Barátság olajvezeték – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda reggel.

A magyar kormány 8 órakor ül össze a Karmelita kolostorban. Az ülésen – többek között a titkosszolgálatok jelentései alapján – elemzik a kialakult helyzetet Magyarország katonai és energiabiztonsága szempontjából.

(MTI)

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) kormányülésen vesz részt a Karmelita kolostorban 2022. október 19-én. Az asztalnál balról jobbra: Varga Mihály pénzügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Nagy István agrárminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Varga Judit igazságügyi miniszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Lázár János építési és beruházási miniszter (háttal). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre