Újabb jelét adta keresztényellenességének a Facebook

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke az M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorának egyik, a kortárs keresztényüldözés jelenségét körbejáró adásában beszélt arról, hogy a Facebook nem engedi hirdetni a hazai történelmi felekezetek párbeszédét szolgáló szervezetet.

Fischl Vilmos tájékoztatása szerint a rendszertől kapott virtuális indoklások szerint a MEÖT által hirdetni kívánt evangéliumi tartalmak nem felelnek meg a hirdetési felület szellemiségének.

Nyilvánvaló, hogy Európában nem a kereszténység rendszerszintű, fizikai üldözéséről van szó, hanem egy olyan kulturális környezet tudatos felépítéséről, amelyben a kereszténység kevésbé érvényesülhet

– írta akkor az esettel kapcsolatban Köntös László. A református lelkész a Mandinernek elárulta, a korábban a RePoszt oldalán publikáló szerzők írásai közül az övét nem hirdethette a református blog. A Szilícium-völgyből sem akkor, sem most nem érkezett érdemi válasz a miérteket firtató magyar (keresztény) kérdésekre. 

A napokban a Facebook tiltólistára tette a hitvédelemmel foglalkozó Karizmatikus.hu és az Egyházzene.hu-t, de az algoritmus tiltott tartalomnak minősítette Rubens Keresztlevétel című híres festményét is.  A rendszer akkor Jézus ábrázolása miatt „akadt ki”, a vonatkozó alkotáson ugyanis Jézus Krisztus fedetlen felsőtesttel látható. David Curry, a keresztényüldözést világszerte monitorozó Open Doors szervezet vezetője korábban már többször is arra figyelmeztetett, hogy a keresztényeknek a nyugati világban is fel kell készülniük a cenzúrára. A Hetek című hetilapnak nyilatkozva azonban rámutatott arra is: ahol korlátozzák a vallásszabadságot, ott az ateisták jogai is csorbulnak.

A cikket teljes terjedelmében a Mandiner oldalán olvashatják. 

Forrás: Mandiner

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre