Szalai Piroska: Tovább nő a magyarok reálbére

Szalai Piroska munkaügyi szakértő Facebook-oldalán osztotta meg, hogy a háborús infláció ellenére a magyarok reálbére tovább növekedett.

A szakértő szerint augusztusban a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 16,6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, amely 0,9%-os reálkereset javulást jelentett a fogyasztói árak előző évhez mért 15,6%-os növekedése mellett.

„A január és augusztus közti nyolc hónapban 6,1%-os reálkereset javulást tapasztalhattunk a 10,7%-os infláció ellenére, hisz a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 17,5%-kal nőtt az előző évhez képest” – írja oldalán Szalai Piroska.

A szakértő azt is leírta, hogy a környező országok statisztikai hivatalai által közzétett adatok alapján az átlagkereset reálértéke Magyarországon kívül mindenhol csökkent, végül azt is megjegyezte:

„Nem igaz, hogy hónapok óta csökkennének a bérek hazánkban!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

(Forrás: Facebook/Szalai Piroska)

A címlapképen Szalai Piroska munkaügyi szakértő látható a Női érdekképviselet a kereszténydemokráciában című konferencián 2022. szeptember 15-én Budapesten  Fotó: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre