10 éves jubileumi koncertet adott a Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara

A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara (rövidebb nevén SKA) szeptember 17-én tartott jubileumi koncertet Csepelen, a Királyerdei Művelődési Házban. A koncert apropóját az a tény adta, hogy a csapat immáron tíz esztendeje énekel és zenél a maga sajátos hangzásában – a maga sajátos üzenetét és szellemiségét közvetítve – írja a segitsegkove.hu.

Mivel tíz éves jubileumról volt szó, a koncert repertoárja igyekezett ezt a korszakot lefedni: hallható volt a zenekar legelső énekét, emellett felcsendültek akusztikus hangszerelésű dalok, klasszikus gospel tételek, vagy éppen a legfrissebb kortárs zenék is. A koncertet egy pergő ritmusú és vérpezsdítő zulu ének zárta.  A zenekarról megalakulása pillanatától fogva a zenei élmény maximalizálása mellett komoly hangsúly kerül a spirituális-keresztény erkölcsiség és tartalom közvetítésére. A tíz éves jubileumi koncert több szempontból is mérföldkő volt a zenekar számára.

Szakmai szempontból a megalakulásunk óta a legnagyobb kihívást jelentő repertoárt adtuk elő, ami a zenekar tagjai számára óriási fejlődési lehetőséget biztosított. Fontos eredménynek tartjuk, hogy a közönség soraiban nagyon sokan nem vallásos háttérből érkeztek, de a visszajelzéseik alapján meglepő volt számukra, hogy egy spirituális-keresztény erkölcsiséget képviselő koncert ilyen lehengerlő és magas színvonalú módon került lebonyolításra

– emelte ki a zenekar.  A koncert megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kovács K. Zoltán Alapítvány támogatta.

Forrás: Segítség Köve Alapítvány

Forrás: Segítség Köve Alapítvány

Forrás: Segítség Köve Alapítvány

Forrás: Segítség Köve Alapítvány

Forrás: Segítség Köve Alapítvány

Forrás: Segítség Köve Alapítvány

Forrás: Segítség Köve Alapítvány közleménye

A címlapkép forrása: Segítség Köve Alapítvány/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre