„Kifelé a méhemből” – abortuszpárti tüntetést tartottak Budapesten

„Miért van az, hogy azoknak, akik az abortusz ellen vannak, a legtöbbje olyan, akivel egyáltalán nem is szexelnél” – nyitotta Murinai Angéla gondolataival a Patent Egyesület aktivistája a szeptember 28-án tartott szívhang törvény ellen tartott tüntetést.

Budapest, 2022. szeptember 28. Szalóki Ágnes, a Patent Egyesület aktivistája Az abortusz korlátozása nők elleni erőszak – Tüntess velünk! eseményen. (Fotó: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián)

A „nívós” eseményen, amely nem volt mentes a pikáns transzparensektől, Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök nem jelent meg (holott korábban a szervezők ezt propagálták), pedig az utóbbi időben nem győzi hangsúlyozni az árnyék-kormány alternatív szerepét, személyesen mégsem támogatta a felvonulást.

Budapest, 2022. szeptember 28. Az abortusz korlátozása nők elleni erőszak – Tüntess velünk! esemény (Fotó: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián)

Néhány DK-s politikus azonban megfordult a rendezvényen, köztük Gréczy Zsolt is. A korábban szexuális zaklatással vádolt politikus támogatásáról biztosította a magyar hölgyeket, Facebook-oldalán pedig hangsúlyozta a szexuális felvilágosítás fontosságát – bár azt már tudjuk, hogy ezt személyesen is szívesen vállalja, magáról készült pornográf képek illusztrációival mellékelve.

Forrás: Facebook/Gréczy Zsolt

Az esemény nem volt mentes az LMBTQ-propagandától sem. A tüntetés műsorvezetője a színpadon számolt be arról, hogy ő ugyan a saját neméhez vonzódik (így az abortusz veszélye sem fenyegeti) mégis úgy érzi, hogy a férfiak jogot formálnak a testére.

Budapest, 2022. szeptember 28. Az abortusz korlátozása nők elleni erőszak – Tüntess velünk! eseményen a Patent Egyesület aktivistája látható (Fotó: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián)

A felszólalók lényegében egyöntetűen harsogták, hogy a szívhang rendelettel nehezebb lett hozzáférni az abortuszhoz (noha ezen nem is változtattak semmit), közben körbejárt a persely pénzért – a válságot biztosan Soros Gyuri bácsi is megérzi.

Budapest, 2022. szeptember 28. Az abortusz korlátozása nők elleni erőszak – Tüntess velünk! esemény (Fotó: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián)

A címlapképen Az abortusz korlátozása nők elleni erőszak – Tüntess velünk! esemény egyik transzparense látható. Forrás: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre