Herczegh Anita: a Regőczi Alapítvány hozzájárul, hogy mindenki segíthessen a Covid-árvákon

A Regőczi Alapítvány hozzájárul, hogy mindenki megtalálja a Covid-árvák támogatására a legjobb megoldást – mondta Herczegh Anita, az alapítvány vezetője szerdán.

A Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke az m1 aktuális csatornán, valamint a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt erről. A Covid-árvák megsegítésére október 5-én jótékonysági árverést rendeznek a Nagyházi Galériában, ezen Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita külföldi útjain és hazai találkozóin kapott ajándékaira lehet licitálni.

Mind a 222 tárgy kikiáltási árát a valós értékük alatt állapítottuk meg, hogy mindenki megtalálja a maga számára elérhető tételt. Az összkikiáltási ár nem éri el az 5 millió forintot, de remélem, ennek sokszorosát sikerül összegyűjteni az árverés végére

– hangsúlyozta Herczegh Anita. Hozzátette: sokféle és különleges tárgyakra lehet licitálni. Mint kiemelte, már több mint 1300 gyermeket támogat az alapítvány.

Felmértük az érintett családok jövedelmi helyzetét. A nehezebb sorsú gyermekek rendszeres, havi pénzügyi támogatást kapnak, valamint évi három alkalommal további kiegészítő hozzájárulást: iskolakezdéskor, karácsonykor és a nyár eleji táboroztatáshoz. Abba nem szólunk bele, mire költik a havi pénzügyi támogatást

– sorolta Herczegh Anita. Elmondta, hogy a Covid-árvák a szponzorok segítségével tárgyi adományként laptopokat kaptak, utazáshoz benzinkártyát, valamint kulturális és élményprogramokon vehetnek részt.

Az érintett családokkal történt személyes találkozások sokat segítenek felmérni, mi lehet a legnagyobb segítség a számukra. A legfontosabb célunk, hogy felnőtté válásukig, tehát akár még két évtizeden keresztül támogatni tudjuk a koronavírus árváit

– szögezte le a volt köztársasági elnök felesége. A jótékonysági árverésen szereplő tárgyakat a fővárosi Nagyházi Galériában meg lehet tekinteni.

(MTI)

A címalpkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre