Egyre erősödik az iszlamizáció Franciaországban, tanárokat fenyegetnek

Egy francia filozófiatanár még tavaly azzal vált nemzetközileg ismertté, hogy felhívta a figyelmet az iszlám térhódításra az országban. A pedagógus kénytelen volt elhagyni a pályát és mindenhova rendőri védelemmel kellett mennie, mert véleménye miatt korábban többen is halálosan megfenyegették – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Didier Lemaire egy évvel ezelőtt az Europe 1 nevű tévécsatornának adott interjút, ahol a férfi kijelentette, hogy meg kell védeni a muszlim fiatalokat az egyre jobban begyűrűző iszlám befolyás fenyegetésétől, ám ezt követően elképesztő gyűlöletáradat zúdult rá, rasszizmussal vádolták és többen halálosan megfenyegették, sőt még néhány diákja is ellene fordult.

A tanár a fenyegetések miatt először csak rendőri kísérettel járt be a munkahelyére, majd végleg elhagyta a pedagógusi pályát.

Mostani interjújában arról beszélt Didier Lemaire, hogy egykori városában nem javult a helyzet, sőt még tovább romlott. Elárulta azt is, hogy nem ő az egyetlen tanár, akinek biztonsági okokból el kellett hagynia a várost: egy másik filozófiatanár is arra kényszerült, hogy otthagyja a középiskolát, ahol tanított, miután az egyik diákja Allah nevében a tanórán megfenyegette. Arról is beszélt, hogy a probléma nem csak Trappes-ban, hanem egész Franciaországban jelen van, a tanárok Párizsban is fenyegetésnek vannak kitéve.

Didier Lemaire felhívja rá a figyelmet, hogy a kultúra a nemzet egyik feltétele, amely az egyén értékét hirdeti.

Franciaország kultúráját azonban megtámadták bizonyos életformák és követelések. Lemaire szerint elsősorban iszlamista követelésekről van szó: példaként kiemelte a fejkendő viselését, a muszlim étkezési szabályokat és a másik ember megszólítását, amik szerinte különösen problémás témák és egyre nagyobb térnyerésükkel veszélyeztetik az ország kultúráját.

A cikket teljes terjedelmében a Magyar Nemzet oldalán olvashatják. 

Forrás: V4NA

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre