Szándéknyilatkozatot adtak ki a V4-ek legfőbb ügyészei

Szeptember 21-22-én újra találkoztak a Visegrádi Négyek legfőbb ügyészségei, ahol a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés hatékonyságának növeléséhez szükséges intézkedéseket vitatták meg – számol be róla a Magyar Nemzet.

Az idei találkozó Pozsonyban kapott helyet, ahol Maroš Žilinka szlovák legfőbb ügyész, az Igor Stříž cseh legfőbb ügyész, a Dariusz Barski lengyel legfőbb ügyész-helyettes, valamint a Polt Péter magyar legfőbb ügyész által vezetett delegáció vett részt. A találkozó végén szándéknyilatkozatot fogadtak el, melyben kiemelték, hogy a környezetet érintő bűncselekmények elleni fellépés fő eszköze az ezen bűncselekmények elkövetésére szánt, vagy annak révén szerzett eszközök és vagyon felkutatása, zárolása, elvonása lesz.

Hangsúlyozták a specializáció és a képzések szükségességét, valamint mind a tagállamok, mind a nemzeti hatóságok és a nem állami szervek közötti együttműködés fontosságát. A szándéknyilatkozatban kitértek arra is, hogy a büntetőjogon kívüli területeken végzett munka során a nemzetközi egyezmények szellemében a közérdek védelmében, a törvényesség és az alapvető jogok biztosítása érdekében járnak el.

(Forrás: Magyar Nemzet)

A címlapképen Polt Péter legfőbb ügyész az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 13-án. Forrás: MTI/Soós Lajos : MTI/Soós Lajos

Iratkozzon fel hírlevelünkre