Keresztényellenes és sátánista feliratokkal firkáltak össze egy svájci templomot

A Zürichben található Sacré Coeur templom főajtaját keresztényellenes és sátánista feliratokkal firkálták össze szeptember 17-én, amikor a March for Life (Élet Menete) részeként szentmisét mutattak be a templomban a születendő magzatokért.

Marian Eleganti atya, a Coire-i egyházmegye korábbi segédérseke mutatott be szentmisét a templomban az élet menete alkalmából. A mise közben a később Barrikade.info anarchista csoport szimpatizánsaiként azonosított elkövetők piros festékkel a „burn” (égni) szót, illetve a 666-os számot, a sátán jelét festették a bejárati ajtóra.

Magát a szentmisét ugyan nem zavarták meg, de az élet menetével szemben ellentüntetést rendeztek.

Két ellentüntető nő úgy tett, mintha a meneten venne részt. Kérték, hadd menjenek fel a színpadra, hogy korábbi abortuszélményükről tegyenek tanúságot, amit azóta megbántak. Amikor viszont szót kaptak, egyikük a nők abortuszhoz való jogainak védelmében kezdett szónokolni. Ezután kritikával illette az úgynevezett „aludj rá egyet” kezdeményezést, amely törvényileg előírna egy nap kötelező gondolkodási időt mindenfajta terhességmegszakító beavatkozás előtt. A kezdeményezést két konzervatív politikus indítványozta a Svájci Nemzeti Tanácsban, és egyelőre még kezdeti, támogatói aláírásgyűjtő fázisban van.

A beszéd végén az ál-életvédő megcsókolta a vele színpadra lépő másik nőt.

A szervezők elvezették őket – olvasható a svájci FSSPX cikkében.

A címlapkép forrása: FSSPX

Iratkozzon fel hírlevelünkre