Bolyki Balázs a keresztény zenei pályáról is mesélt a Szalézi Zenetáborban

Hogyan lesz egy egyszerű gitáros dalból szimfonikus mű? Hogyan lesz a szólamok sokaságából egy szépen szóló harmónia? A válasz, egy kreatív zenei stáb és egy hét kemény gyakorlás 61 fiatallal Péliföldszentkereszten, a Szalézi Zenetáborban.

Több sikeres pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg a tábor

Az idei évben hatodik alkalommal szervezték meg a tartomány fiataljainak (12-30 év) a keresztény könnyűzenei tábort. Már a készülődési időszak is különleges volt, hiszen már két hét alatt elérték a maximum létszámot, és idő előtt le kellett zárni a jelentkezést a táborra.

A tábor több sikeres pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. Támogatást biztosított a zenetáborra a Kovács K. Zoltán Alapítvány a keresztény könnyűzenei pályázaton keresztül és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Együttműködési Alap illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is.

Mite Balduzzi Verbum Panis miséjének állandó, latin nyelvű tételei adták a záró szentmise gerincét

Ezen a héten kemény fába vágták a fejszéjüket a tábort megálmodók, hiszen a csak „olasz” miseként emlegetett, korábban itt-ott már felcsendült Mite Balduzzi Verbum Panis miséjének állandó, latin nyelvű tételei adták a záró szentmise gerincét, a változó részeket a már ismert magyar dalokból válogatták össze.

A tábor mottója: Tiéd az életem, témája pedig a hivatás volt

A délelőtti komoly munkahangulatot a délutáni és esti programokkal “pihenték ki”. A szabadidős programok közül kiemelendő sikerű volt a hétfő esti Kalmár-játék (ahol először kellett csoportként összedolgozniuk a résztvevőknek), Bolyki Balázs szerda délutáni előadása (aki amellett, hogy énekelt, őszintén mesélt a keresztény zenei pálya szépségeiről, buktatóiról), a péntek esti Ki mit tud? (ahol évről évre egyre színvonalasabb műsorokat adnak a fiatalok) és természetesen a tábor csúcspontja, a vasárnapi szentmise, ahova sok szülő is eljött, akik maradtak az ebédre is, így kölcsönösen volt lehetőség az ismerkedésre, kapcsolatépítésre.

Jövőre ismét sok szeretettel várják a szervezők a zenélni vágyó fiatalokat augusztus második hetében Péliföldszentkeresztre a 7. Szalézi Zenetáborba, melynek már most megvan a mottója: „Áldom nevedet”

Képek az idei Szalézi Zenetáborból

Iratkozzon fel hírlevelünkre