Az ellenzék továbbra is Brüsszelben hisztizik

Dobrev Klára, Cseh Katalin, Karácsony Gergely és Hadházy Ákos az utóbbi években karöltve tesznek meg mindent azért, hogy megvonják az uniós forrásokat Magyarországtól.

Az Európai Parlament balliberális többségű Állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) azt kéri az Európai Bizottságtól, hogy egyelőre ne hagyják jóvá a magyar helyreállítási tervet. Szerintük ki kell zárni a finanszírozásból azokat a magyar kohéziós programokat, amelyek hozzájárulhatnak az uniós forrásokkal való visszaéléshez, vagy a jogállamiság megsértéséhez.

A LIBE javasolta továbbá, hogy az Európai Unió Tanácsa is állapítsa meg: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata.

A jelentéstervezetet pedig szeptember 12-15. között Strasbourgban vitatják majd meg.

Dobrev Klára kijelentette: „Amíg Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét, egy fillér európai uniós támogatás nem fog érkezni az Orbán-kormány által szétosztható keretekből.”

Cseh Katalint is csak a saját korrupciós botránya nem zavarja, de a választások tétjeként beszélt az uniós pénzekről: „Ha Orbán Viktor marad kormányon, akkor a magyar emberek és a magyar gazdaság nem fog tudni hozzájutni az őket megillető forrásokhoz.”

A feljelentgetéshez pedig Karácsony Gergely is csatlakozott, szintén „magasra tette” a választók előtt a választások eredményének következményét: „az Európai Bíróság döntése után áprilisban már az uniós forrásokról is döntenek a választók. Egyértelművé vált, hogy az Orbán-kormány antidemokratikus működése miatt mostantól minden egyes magyar állampolgárnak súlyos, konkrétan forintosítható árat kell majd fizetnie. Amennyiben a Fidesz győz, akkor nem fogunk hozzájutni a magyar embereket, a magyar gazdaságot megillető forrásokhoz.”

Hadházy Ákos pedig azon bosszankodott, hogy „az EU meg a legnagyobb marha, ha ezek után egy kanyi vasat is ad anélkül, hogy az EU Ügyészséghez csatlakoznánk.”

Forrás: Origo.hu

A címlapképen Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre