Megalakult a Magyar Energiaközösségek és Rugalmassági Szolgáltatók Szövetsége

Megalakult a Magyar Energiaközösségek és Rugalmassági Szolgáltatók Szövetsége (MERSZ), nagy szükség lesz az energetika összefogására.

Július 21-én a Technológiai és Ipari Minisztérium adott helyet az energiaközösségek és rugalmassági szolgáltatók szakmai támogatását segítő, újonnan megalakult szervezet alapító közgyűlésének. A Magyar Energiaközösségek és Rugalmassági Szolgáltatók Szövetsége (MERSZ) azzal a céllal jött létre, hogy az energiapiac hazai és nemzetközi szereplőivel közösen szakmai és szabályozási javaslatokat fogalmazzon meg. Célja a decentralizált energiapiac kiépítése és a demokratikus átmenet támogatása, segítve ezzel a megfizethető, fenntartható és ellátásbiztos energiapiaci modell kiépítését.

Az energia egyre nagyobb kincs. (Forrás: Pixabay.com)

Az elektrifikáció és a megújulók térhódítása egyre nagyobb kihívást jelent a rendszer egyensúlyban tartásáért felelős szereplők számára. Erre a problémára olcsó és fenntartható megoldást kínálnak az energiaközösségek és rugalmassági szolgáltatók.

A Szövetség alapítói felismerték, hogy ösztönözni és támogatni kell ezen új szereplők piacra jutását.

A MERSZ további célkitűzése, hogy javaslatokat tegyen a hazai implementációra, segítse a környezet kialakítását és hatékony párbeszédet folytasson az érintett szereplőkkel. A Szövetséget 15 alapító tag, már meglévő energiaközösségek és rugalmassági szolgáltatók hozták létre. Szeptemberben további tagok csatlakozásával számolnak.

 

A wellnessjólét nem hozza el a valódi boldogságot

Erdő Péter: Erkölcsi kontroll nélkül a bolygónk elpusztul

Botrányoktól sem volt mentes a ENSZ klímacsúcsa

Kiemelt képünk forrása Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre