Orbán Viktor: Energia-veszélyhelyzet van Európában

Az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban, ezért hívta össze Orbán Viktor a kormánykabinetet.

A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában – írja Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnökének közleménye.

A dokumentum úgy fogalmaz, az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban. Emiatt hívta össze Orbán Viktor a kormánykabinetet, amelynek tagjai a tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek.

A kormánykabinet tagjai: Kovács József nemzeti információs államtitkár, nemzetbiztonsági főtanácsadó, Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Tuzson Bence kormányzati államtitkár, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. 

(MTI)
A kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre