A bibliai ihletésű családok a Váci Egyházmegyében is találkoznak

Családi nap a Margitszigeten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

Ferenc pápa szándéka szerint a Családok X. Világtalálkozóját sok helyszínen rendezik meg idén. A többi egyházmegyéhez hasonlóan a Váci Egyházmegye is bekapcsolódik a világegyház vérkeringésébe 2022. július 2-án Veresegyházon. Ezek a mini-világtalálkozók hivatottak arra, hogy felmutassák: a katolikus egyház a bibliai ihletésű családok oldalán áll a körülöttünk egyre inkább eltorzult, önmagából kifordult világunkban. Tanúságtételek, kulturális programok, liturgikus cselekmények egymást váltva szólítják meg a gyerekeket, a házaspárokat és az idősebbeket egyaránt.

2022. július 2-án Veresegyházon rendezik meg a Váci Egyházmegyei Családtalálkozót „Jó nekünk együtt lenni” mottóval. A nap során előadásokat hallgathatunk Pécsi Ritától és Bedő Imrétől. Tanúságot tesznek sokak által ismert házaspárok: Csókay András és Altay Daniella, Ókovács Szilveszter és Máthé Zsuzsa, valamint Fodor Réka (Afréka) és Greguss Sándor. A családi nap műsorvezetői is egy házaspár tagjai: a nemzetközi kongresszus hírvivői faladatait korábban ellátó Pindroch Csaba és Verebes Linda.

A nap során hallható zenei programok során Pintér Béla keresztény könnyűzenei énekes előadó ad koncertet, megszólítva evangéliumi dalaival a gyerekeket. A szentmisén az Eucharist együttes két tagja, Gável András és Gável Gellért közösen végzik a zenei szolgálatot a veresegyházi Szentlélek-templom Szent Erzsébet vegyeskarával. Előadásukban felcsendül majd Marco Frisina atya több műve, valamint Gável Gellért Latin Mise Gitáron című misekompozíciója.

A nap során a gyerekeknek lehetőségük lesz sokat játszani, bábszínházi előadáson résztvenni, lovagolni vagy akár kézműveskedni. Eközben a felnőttek találkozhatnak egymással és az egyházmegye élő közösségeivel, a lelkiségi mozgalmakkal és a szerzetesrendekkel. A rendezvény részét képezi majd a szentségimádás és a gyónási lehetőség is.

„Bekapcsolódunk a világtalálkozóba és kimutatjuk az egységünket a szentatyával. Tanúságot teszünk arról, hogy a család az egyházi és társadalmi életünk legfontosabb alapsejtje”

– mondta a találkozót megelőző meghívó köszöntőjében Marton Zsolt váci megyés püspök, aki bemutatja a 17:30 órakor kezdődő szentmisét a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban.

 

Marton Zsolt püspök: A társadalom van válságban, nem a bibliai ihletésű család

Az elköteleződés dala – Jesus Christ you are my life

Marton Zsolt püspök: A genderelmélet térhódítását nagyon aggasztónak tartom

Iratkozzon fel hírlevelünkre