Szentmise közben támadtak keresztényekre Nigériában

Nigéria

Június 19-én vasárnap fegyveresek támadtak robuhi katolikus Szent Mózes-templomban imádkozó hívekre Nigéria Kaduna államában. A templom és a környező falvak elleni támadásban hárman életüket vesztették, többen megsérültek negyven ember pedig eltűnt.

Az Agenzia Fides hírportál értesülései szerint fegyveres elkövetők több falut megtámadtak Nigéria középső részén. A támadók motoron érkeztek és válogatás nélkül tüzet nyitottak az ott élőkre.

Robuh faluban két templomot is megtámadtak: a baptista Maranatha-templomot és a katolikus Szent Mózes-templomot.

A támadásokban három ember életét vesztette, többen súlyosan megsérültek, negyven ember pedig feltehetően a terroristák fogságába esett.

Ahogy már korábban is írtuk, az elmúlt évben a keresztényüldözés Nigériában követelte a legtöbb halálos áldozatot. Jelenleg is havonta százával tűnnek el keresztény emberek az ország különböző területeiről.

A legtöbb esetért a Boko Haram terrorszervezet a felelős, akiknek nem titkolt célja a kereszténység kiirtása az országban. Emellett a nomád életmódot folytató fuláni pásztorok is rendszeresen összetűzésbe kerülnek a földműveléssel foglalkozó keresztény közösségekkel. Az utóbbi időben pedig egyre gyakrabban állnak ismeretlen fegyveres elkövetők a támadások hátterében, akik látszólag nem hozhatók kapcsolatba semelyik szervezettel sem. 

Tizennégy évesen megverték, mert templomba járt – idén pappá szentelték a nigériai fiút

Egy hónapon belül három papot raboltak el Nigériában

Elhurcoltak Nigériában egy katolikus papot egy plébániáról

Nigéria: terrortámadás egy katolikus templom ellen

Katolikus papokat raboltak el Nigériában

Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre