Egy hónapon belül három papot raboltak el Nigériában

három

Márciusban ismét sok keresztényt raboltak el vagy öltek meg Nigériában az iszlamista terrorszervezetek. Az Aleteia híroldal legfrissebb jelentése szerint három pap is van a túszok között.

Március 27-én rabolták el Leo Raphael Ozigi atyát a nyugat-nigériai Sarkin Pawa községből. Ez év márciusában ő volt a harmadik pap, aki iszlám szélsőségesek fogságába esett. Ozigi atyát 44 másik kereszténnyel együtt rabolták el egy éjszakai támadás során.

Pontosan tíz nappal a támadás előtt, március 17-én fuláni terroristák 46 felnőttet és rengeteg gyereket raboltak el egy hasonló éjszakai rajtaütésen.

Korábban az ország középső részén, Kaduna államban két papot is elraboltak. Egyiküket, Joseph Akete Bako atyát március 8-án egy, a plébánia ellen indított támadásban, melyben egy ember életét vesztette.

A harmadik pap, Felix Zakari Fidson pedig március 24-én tűnt el Zaria egyházmegye területéről.

Ahogy már korábban is írtuk, az elmúlt évben a keresztényüldözés Nigériában követelte a legtöbb halálos áldozatot. Jelenleg is havonta százával tűnnek el keresztény emberek az ország különböző területeiről. A legtöbb NGO már elhagyta az ország veszélyesebb területeit, és gyakran a Katolikus Egyház az egyetlen intézmény, amelyre a helyiek számíthatnak.

Forrás: Aleteia.org

Közel ötven keresztény felnőttet és legalább ennyi gyereket raboltak el Nigériában

Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre