Közel ötven keresztény felnőttet és legalább ennyi gyereket raboltak el Nigériában

keresztény

Március 17-én csütörtökön fuláni pásztorok 46 embert raboltak el Nigéria Kaduna államában egy keresztény faluból.

A felfegyverkezett terroristák egy Kaduna állambeli keresztény falut, Agunu Dutse-t támadták meg március 17-én, nem sokkal éjfél után.

„A terroristák elözönlötték a falunkat, Agunu Dutse-t, miközben a lakók mind aludtak” – írta egy helyi lakos üzenetében a Morning Star Newsnak. „Kérem, imádkozzanak azokért a keresztényekért, akik most ki tudja, hol vannak fogva tartva.”

A Morning Star News forrása szerint az elrabolt személyek között 16 férfi és 30 nő volt. Rajtuk kívül rengeteg gyereket is elraboltak, róluk nincs pontos adat.

„Bejöttek a faluba, és elkezdtek lőni mindenkire, válogatás nélkül” – írta a szemtanú, akinek sikerült elmenekülnie a terroristák elől.

A támadás körülbelül két órán át tartott. Ezt követően az emberrabló pásztorok elhagyták a falut, és ismeretlen helyre szállították a túszokat.

Az Open Doors éves listája alapján tavaly Nigériában rabolták el, illetve ölték meg a legtöbb keresztényt a világon. 2020. október 1-je és 2021. szeptember 30-a között több mint 2500 keresztényt raboltak el, és 4650 embert öltek meg. Mindkét számadat jócskán nagyobb, mint az azt megelőző évben, amikor 990 keresztényt raboltak el és 3530-at öltek meg hite miatt.

  Címlapkép: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre