Tihanyi Dániel hitvalló dala Jézushoz emeli a szívünket és az elménket

Tihanyi Dániel vallja, hogy szükségünk van Istenre és a testvériségre egyaránt. Éppen ennek a szemléletnek a nyomait fedezhetjük fel a dalszerző Velünk az Úr című új dalában, amellyel arra akarja irányítani a figyelmünket, hogy a szellemi harcokban is helyt kell tudnunk állni. Ez a küzdelem valóságos háború, de nem emberek ellen vívják, hanem a gonosz erőivel szemben. A győztesek csapatában állhatunk Jézus oldalán, és felölthetjük magunkra Isten „teljes fegyverzetét”.

Tihanyi Dániel dalszerző énekes új dalát a Szótér Keresztény-Box-Suli számára dedikálta. A fiatalokkal foglalkozó képzés célja, hogy a gyerekek ne az utcán csatangoljanak rosszaságokon törve a fejüket, hanem inkább sportoljanak. Ami pedig a legfontosabb, hogy mindeközben ismerjék meg Jézus Krisztust. Megerősítik őket nem csak testileg a nagyszerű edzésekkel, hanem ami még fontosabb, szellemileg az evangélium hirdetése által.

„Csodás volt tapasztalni, hogy nem arra tanítják őket, hogy egymás, embertársaik ellen küzdjenek, hanem a szellemi harcokban nyerjék meg a csatát, hittel, Jézus által! Különleges és megtisztelő lehetőség számomra, hogy megírhattam Nekik ezt az erőt adó himnuszt”

– osztja meg dalának keletkezését Tihanyi Dániel. Az énekes vágya, hogy a dala révén közelebb kerüljenek az emberek Jézushoz.

A Pál apostol Efezusiaknak írt levelének buzdítására felépülő szám szintén arra indít, hogy öltsük magunkra az Isten fegyverzetét. „Felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde” (Ef 6,10-17).

„Velünk az Úr, a megváltó Jézus, Ki nevemen szólít! Velünk az Úr, a szabadító Jézus, Ki új életre hív! Velünk az Úr, a megváltó Jézus, Ki neveden szólít! Veled az Úr, a szabadító Jézus, Ki új életre hív! Hogy Benne Higgy és harcolj mindennap! Küzdj és harcolj, de ne ember ellen! Küzdj és harcolj, szellemben! Velünk az Úr, velünk az Úr Jézus!” A dal refrénjéhez kapcsolódva erősödjünk meg, és álljunk helyt bátran a szellemi küzdelemben!

 

 

 

Böjte Csaba is feltűnik a karácsonyváró dal klipjében

Meg akarom érinteni minden magyar szívét – Tihanyi Dániel a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre