A brüsszeli baloldal újabb hadjáratot indított a magyar kormány ellen

Hidvéghi

Egy újabb, Magyarországot elítélő uniós jelentés készül az Európai Parlamentben, ami azt jelzi, hogy a brüsszeli baloldal nem adja fel az ideológiai háborút a magyar kormány ellen - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hidvéghi Balázs hozzátette, a jelentés szerint 2017-2018 óta minden sokkal rosszabb lett: ez már egy autokrácia, nem igazi demokrácia, és mindenkinek minden joga sérül.

“Lehet olyan érzésünk, hogy kihúzták a fiókot, elővették az évekkel ezelőtti Sargentini-jelentést, és most azt kicsit leporolva, kicsit aktualizálva újra Magyarország ellen akarják fordítani” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Úgy értékelt, a jelentés szövege nehezen komolyan vehető, a megfogalmazói képtelenek – még egy háborús helyzetben is – felülemelkedni a saját korlátaikon, és egyre dühödtebben támadják a nekik nem tetsző kormányokat vagy választópolgárokat.

“Ez egy hergelés, egy folyamatos uszítás a hagyományos értékeket jobban képviselő vagy felvállaló kormányokkal, döntésekkel szemben” – mondta Hidvéghi Balázs, hozzátéve, hogy ezek a körök az egész Európai Unió működését negatívan befolyásolják.

(MTI)

A címlapképen Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre!