Olasz gyerekmagazin – Címlapon az LMBTQ+

olasz

Az olasz Internazionale Kids gyerekmagazin májusi címlapján az LMBTQ+ ideológiát hirdeti. Az egész címoldalt ellepik a szivárványos zászlók, a transzvesztiták és homoszexuális szerelmes párok rajzolt alakjai. A cél: közelebb hozni a gyerekekhez ezt az ideológiát.

A magazint a következőképp hirdetik a rendelési weboldalon:

„Az Internazionale újság havilapja, amely a legjobb cikkeket publikálja a világ minden országából, kislányoknak és kisfiúknak. Játékok, cikkek és képregények 7–13 éves gyerekeknek.”

A tartalom tehát célzottan gyerekeknek szól!

A májusi lapszámban „egyszerű, érthető módon” magyarázzák el az olvasóknak az LMBTQ+ betűinek jelentését, hogy a kicsik is megértsék. A szerzőket a Dein Spiegel legutóbbi száma inspirálta, amelyet kézhez kapva rögtön saját olvasóikra gondoltak.

A német lap „egy olyan cikket hozott le, amely egyszerűen és érthetően magyarázza el, mit jelent az LMBT rövidítés, és miért tesznek néha a végére egy q betűt, csillagot vagy plusz jelet”, olvasható a májusi szám harmadik oldalán.

A szerzők szerint a cikk célja, hogy segítsen a kicsiknek megérteni, mit jelentenek a „meleg, leszbikus, trans vagy queer kifejezések”. Úgy látják, bár a többség ismeri ezeket a szavakat, nincsenek tisztában azok pontos jelentésével.

Ráadásul, a kisiskolás korú gyerekek nemcsak megismerkedhetnek a különböző nemekkel, de „a cikk segít hallatni a saját hangjukat, és reagálni arra, ha valaki bántóan használja ezeket a kifejezéseket. A megismerés a legjobb módja az előítéletek legyőzésének” – írják.

Az olasz Pro Vita e Famiglia szerint az ilyen újságok megjelenése még nagyobb elkötelezettségre és munkára kell hogy sarkallják azokat a szülőket és tanárokat, akik hagyományos értékek szerint szeretnék nevelni gyermekeiket. 

 „Nyugodtan megtehetjük, hogy nem foglalkozunk a genderideológiával. De a genderideológia foglalkozni fog velünk, és sajnos a fiatalabb generációkkal is” – írja az olasz életvédő lap.

Címlapkép: Pixabay.com

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre