Újabb Disney-film célozza a gyerekeket LMBTQ+ propagandával

Disney

Olaszországban petíciót indítottak az ellen, hogy a Lightyear című Disney Pixar rajzfilmben leszbikus csókot mutassanak a gyerekeknek. Az ügy Amerikában is komoly vitát robbantott ki: a készítők hol kiveszik, hol visszateszik a megosztó csókjelenetet.

Magyarországon június 16-án mutatja be a Disney a Toy Story új részét, amelyben a Buzz Lighyear nevű játék űrhajópilótája kerül a történet középpontjába. A közönség izgatottan várja a premiert, hiszen Buzz sokak kedvence volt az előző négy film alatt is.

Nemzetközi szinten viszont már hónapokkal a megjelenése előtt komoly vitát váltott ki a film. A Pixar ugyanis egy homoszexuális női karaktert választott a történet egyik fontos karakterének, aki egy adott ponton leszbikus csókot vált szerelmével.

A Disney először kivette a csókjelenetet, ám a Pixar LMBTQ+ képviselői által megfogalmazott nyilatkozat nyomására megtörtek. Végül visszavették a részletet a mesefilmbe.

Amerikában már komoly társadalmi probléma a gyerekeket a tévéképernyőn keresztül, vagy akár az iskolában célzó LMBTQ+ propaganda, ami ebben a filmben is megmutatkozik. Ennek ellenére egyes cégek úgy gondolják, hogy ez még mindig nem elég. A Pixar korábban azzal vádolta a Disney-t, hogy az összes filmjükből kivágják a nyíltan LMBTQ+ jeleneteket.

Nyilatkozatukban a Pixar dolgozói a következőt állítják:

„A Disney szinte minden homoszexuális érzelmes jelenetet eltávolít a filmjeinkből… hiába tiltakozunk LMBTQ+ tartalmak létrehozásával a világban jelenlévő diszkriminatív törvények ellen, ha folyton akadályokba ütközünk”.

A nyílt levél megírását az is motiválta, hogy a Disney nem állt ki nyíltan a Florida államban elfogadott „Don’t say Gay” (Ne mondd azt, hogy meleg) törvényjavaslat ellen. A javaslat célja az óvodás és kisiskoláskorú gyerekek megóvása az LMBTQ+ propagandától az oktatási intézményekben.

Petíció a film ellen

Olaszországban – azt követően, hogy a Disney engedett az alkalmazottak nyomásának, és visszatette a csókjelenetet – petíciót indítottak a film ellen.

Az olasz Pro Vita e Famiglia a következőt írta az indítványban:

„Nem tisztességes a mesefilmeket használni arra, hogy befolyásoljuk a gyerekek hozzáállását olyan témákhoz, amelyek megismerése traumákat okozhat nekik”.

Arra kérik a családokat, hogy bojkottálják a Disney-t, és ne fizessenek elő a Disney+ szolgáltatásra, ameddig a cég ilyen tartalmakat sugároz.

Forrás: Pro Vita e Famiglia, Variety.com

Címlapkép: Pixabay

Nincs több csók Hófehérkének, mert álmában nem egyezhet bele

 

Virtuális LMBTQ-varietéval fertőzi a gyerekeket a Disney

Iratkozzon fel hírlevelünkre