Legyünk döntésKÉSZek!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) felhívást tett közzé az április 3-i országgyűlési választás és országos népszavazás előtt. A keresztény értelmiségieket összefogó civil szervezet az Istenhez való imádságra, a felelős gondolkodásra és döntésre buzdítja a magyar választópolgárokat.

„Mindenkiben fel kell szítani a kedvet, hogy kivegye a részét a kezdeményezésekből!” – a II. Vatikáni Zsinat Gaudium et spes kezdetű lelkipásztori konstitúciója az Egyházról a mai világban című szövegének idézetével hívja fel a figyelmet a választások fontosságára a KÉSZ.

Mint rámutatnak: „Április 3-án ismét urnához járul az ország. Döntést hozunk az elkövetkező évek kormányzati irányáról, és a gyermekeink egészséges fejlődését meghatározó kérdésekről is. Ezért a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége minden magyar állampolgárt buzdít az országgyűlési választáson és az országos népszavazáson való aktív részvételre.”

Felhívásukban megjegyzik, hogy miképpen a mindennapokban arra törekszünk, hogy krisztuskövető életet éljünk, úgy a mostani döntésünk során is a keresztény szó valódi jelentése legyen számunkra az iránytű. Olyan listát és jelöltet támogassunk, aki elkötelezetten szolgálja a közjót és a közösséget, hitelesen megélve a kereszténységet.

Akik kiállnak az élet védelme, a házasság és a család szentsége, az apa és az anya jogai, valamint a gyermekvállalás megbecsülése mellett; akik megőrizve adják tovább a magyar kultúra és történelem értékeit, partnernek tekintik az egyházakat, nyitott szívvel fordulnak a határainkon túl élő nemzettestvérek felé, és a globalizáció korában is a nemzet erősödésével képzelik el az ország jövőjét.

A jelöltekkel kapcsolatban megjegyzik, hogy olyanok mellett álljunk ki, akik az Európai Unió szintjén is a keresztény értékeket, az ezekből fakadó szabadságjogok védelmét, az emberi méltóságot és a hatékony nemzeti érdekképviseletet állítják előtérbe.

A civil szervezet arra is emlékeztet, hogy a választás mindig a teljesítményről is szól.

Mérjük fel az eredményeket: közintézményeink, kórházaink, templomaink, sportlétesítményeink megújulását, a közösségi tereink és kulturális életünk gazdagodását.

Napjaink háborús válságában mérlegeljük felelősséggel, hogy kik azok a szereplők, akik az ország stabilitását és békéjét garantálhatják.

Mindannyian felelősek vagyunk jövőnkért, ezért szavazzunk olyan listára és jelöltre, akikre bátran rá merjük bízni országunk sorsát!

„Az összes krisztushívő érezze át, hogy külön hivatása van a politikai közösségben!”

– idézik újra a II. Vatikáni Zsinat szövegét.

Éljünk a részvétel lehetőségével, mérlegeljünk felelősségteljesen, és legyünk döntésKÉSZek! Mindehhez kérjük imádságban Isten útmutatását! – zárja felhívását a keresztény civil szervezet.

(Forrás: Facebook/Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Egyesület)

Címlapkép: Az április 3-ai országgyűlési választás már kinyomtatott szavazólapjai a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában 2022. március 9-én. Fotó:MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre