Katolikus társkereső oldal indult Franciaországban

Gyakorló katolikusoknak indítottak társkereső oldalt nemrég Franciaországban. A Navis Fidelis csak a vallásukat valóban gyakorlóknak kínál szolgáltatást.

A februárban indult Navis Fidelis szolgáltatás lényege, hogy a szerelem hagyományos jelentését erősítse meg modern eszközökkel – számol be róla a CNE News. Etienne de Saint-Victor, a honlap társalapítójának elmondása szerint a weboldal a templomi házassághoz vezető kapcsolatok létrejöttét segíti. Az oldal megalapításának ötletét számos katolikus felhasználó különböző társkereső oldalakon tapasztalt negatív élményei adták.

A hagyományos társkereső honlapokon gyakran előforduló valótlan állítások kiszűrésére a Navis Fidelishez való hozzáférésnek szigorú feltételei vannak. Minden felhasználót egy papnak vagy egy apácának kell ajánlania és igazolniuk kell, hogy a jelentkező valóban a hagyományos katolikus vallásos értékeket képviseli.

A szigorú jelentkezési feltételek mellett a tagoknak bizonyos alapvető szabályokat is be kell tartaniuk. Így például vállalják, hogy elutasítják a házasság előtti nemi kapcsolatot. Az oldal szabályzata szerint további követelmény, hogy a felhasználók legyenek megkeresztelve, gyakran éljenek a gyónással és rendszeresen vegyenek részt a vasárnapi miséken. Az oldalnak egyértelmű célja, hogy az egymásra talált párok kapcsolata a templomi házasságkötésben teljesedjen ki.

A klasszikus társkereső oldalakkal szemben a Navis Fidelis oldalán nincs lehetőség az online „találkozásra”. Maguk a tagok szerveznek különböző eseményeket – legyen az kirándulás, sport- vagy kulturális rendezvény. Így az ismerkedésre vágyók a valóságban találkoznak egymással, ezzel kerülve el az interneten előforduló félreértéseket és hamis információkat.

Laurent Spriet atya, az oldal másik alapítója szerint az evangélium tanításai köszönnek vissza a regisztráció feltételeiben. Ezekkel pedig a gyakorlatban is megjelennek Isten párkapcsolatra és házasságra vonatkozó szavai.

A február elején indult szolgáltatásra – Facebook-profilja egyik bejegyzése szerint – több mint 300 katolikus egyedülálló regisztrált már.

Címlapkép forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre