Abszurd LMBTQ-poligámia Franciaországban

A párizsi bíróság múlt havi döntésével a poligámiát támogatta, miután jóváhagyta, hogy négy felnőtt egyenrangú szülőként nevelje ugyanazt a gyermeket.

A múlt hónapban a párizsi családjogi bíróság jóváhagyott egy kérelmet, amely arra vonatkozott, hogy négy felnőtt egyenrangú szülőként nevelhessen egy kiskorú gyereket. A négy ember egy homoszexuális és egy leszbikus pár, akik úgy döntöttek, kölcsönösen segítik egymást a gyermeknemzésben. A leszbikus pár egyik tagja az egyik férfival, másikuk a másik férfival közösen vállalt gyermeket.

A két pár terve az volt, hogy ezáltal – a biológia törvényeit kijátszva – saját gyerekhez jutnak. A francia törvények értelmében azonban a pár gyermekhez biológiailag nem köthető tagja nem formálhat jogot a gyermek szülői felügyeletére.

Bár a négy szülő illegálisan eddig is közösen nevelte a gyerekeket, úgy érezték, eljött az ideje, hogy „az utódok érdekében” törvényesen is felvállalják a poligámiát. Ezért kérelmet nyújtottak be a családjogi bíróságnak, hogy mindannyian mindkét kiskorú személynek törvényes képviselői lehessenek. Január 7-i ítéletében a bíróság elfogadta a kérelmet, ezzel elismerve a poligám házasságot.

A homoszexuális párok ügyvédje, Caroline Mécary Twitter-bejegyzésben fejezte ki a „többszülőjűség irányába megtett első lépés” felett érzett örömét.

Franciaországban már ezelőtt is gyakori volt, hogy homoszexuális párok engedélyt kaptak egyikük biológiai gyermekének nevelésére törvényes szülőként. Amennyiben egy elvált pár gyermekeinek felügyeleti joga a később homoszexuális kapcsolatban élő szülőre marad, annak élettársa kérvényezheti a gyerek felügyeleti jogát.

Forrás: Pro Vita e Famiglia, Le Salon Beige

Iratkozzon fel hírlevelünkre