Szavazzon a Highlights of Hungary jelöltjeire

Highlights

Február 17-ig lehet szavazni a Highlights of Hungary jelöltjeire. A díjjal olyan megvalósult hazai eredmények alkotóit értékelik, amelyekért alapvetően nem osztanak szakmai elismeréseket.

Az ötven indulót a Highlights of Hungary nagykövetei jelölik, és a közönség szavazata alapján dől el, kik lesznek a végső díjazottak, akik akár 2 000 000 forintnyi támogatást is nyerhetnek. Szavazni február 17-ig lehet a Highlights of Hungary oldalán.

A nagykövetek elismert közéleti személyiségek, akik fontosnak tartják, hogy a hazai kreatív újítások elismerésben részesüljenek. A díj idén hetedik alkalommal kerül átadásra.

A Highlights of Hungary küldetése, „hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerjük és széles körben megismertessük a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzünk azok alkotói és alakítói köré”.

Nagy Viktor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk a kilenc nagykövet egyike. Szerinte „a jelöltek nem azért tevékenykednek, hogy címlapra kerüljenek, hanem azért, mert hisznek abban, amit csinálnak”.

A jelöltek között vannak, akik tevékenységükkel fontos környezetvédelmi célokat valósítanak meg. Vannak, akik a nemzeti kultúra és hagyomány megőrzéséért dolgoznak, mások a humanitárius segítségnyújtáson keresztül igyekeznek a világot jobbá tenni. Találhatók köztük sportolók, akik a sportpályán és azon kívül is igyekeznek példát mutatni, valamint fiatal tudósok és művészek, akik tehetségükkel öregbítik az ország hírnevét.

Életvédő jelöltek

Ókovács Szilveszter és Máthé Zsuzsa jelöltjei között többen is a megszületett és a még meg nem született gyermekek jogaiért küzdenek. Gui Angéla – akivel korábbi interjúnkat itt olvashatják – jótékonysági futásokkal gyűjt adományt a kárpátaljai árva gyerekek részére, akiket személyesen is rendszeresen meglátogat.

„Nem teszek semmi olyat, amit bárki más ne tudna megtenni. Egész egyszerűen észrevettem, hogy rajtam kívül mások is élnek a világon. Hiszek abban, hogy a szeretet nem történik velünk, nem átéljük, hanem magunk teremtjük meg. A cselekvő szeretet az, ami nekem erőt ad ahhoz, hogy tovább fussak a jótékonyság útján”, írja Facebook bejegyzésében.

Az Ókovács-házaspár egy másik jelöltje a Fiatalok az Élet Szolgálatában, a csapat tagjai a meg nem született magzatok jogaiért küzdenek. Mottójuk: „Célunk, hogy mindenkinek legyen születésnapja”. Küldetésüknek érzik, és azon dolgoznak, „hogy mindenki pontosan tudja, hogy hogyan érkezünk a világba, és mi történik életünk első kilenc hónapjában”.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője szintén azon fáradozik, hogy a magyar fiatalokat a gyermekvállalás felé terelje, hiszen „édesanyává és édesapává válni csodálatos dolog”.

Mellettük a többi jelölt is mind megérdemli a közönség bizalmát, és hogy elnyerjék a fődíjat. Egy felhasználó egyszerre tíz szavazatot adhat le az online felületen, egészen február 17-én 18 óráig.

Címlapkép: Facebook/Highlights of Hungary

Iratkozzon fel hírlevelünkre