Márki-Zay katolikus „istentiszteleten” vett részt

Lukácsi

Márki-Zay Péter és Lukácsi Katalin is megosztotta azt a képet, amelyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje Hodász András atyával fényképezkedik.

Vasárnap délután Márki-Zay Péter és Lukácsi Katalin is közzétett egy Facebook-bejegyzést, amelyben Hodász András katolikus pap tiszteletéről tett tanúbizonyságot. Mindkét posztot egy képpel illusztrálták, amelyen a Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusa és a katolikus pap együtt mosolyognak a kamerába a Szent Mihály-plébániatemplom előtt.

Lukácsi Katalin „katolikus teológus influenszer” bejegyzéséből kiderül, hogy Szent Pál mintájára Hodász András is megalkotta saját szeretethimnuszát. Márki-Zay bejegyzésében szintén az atya tanítását idézte a szeretetről:

Amikor Jézust perbe fogták, és számonkérték tanításaiért, egy törvényszolga arcon ütötte. Jézus ekkor azt mondta: „Ha rosszul szóltam, bizonyítsd be a rosszat, ha pedig jól, miért ütsz engem?” Amikor elfogynak az érvek, jön a személyeskedés.

Hodász atya az utóbbi időben – ahogy a Vasarnap.hu-n is megírtuk – mintha egyre közelebb kerülne a liberálisokhoz, egyes megnyilvánulásaival felháborítva hagyományos értékrendet valló keresztényeket. Márki-Zay Péter pedig szeret a magyar választópolgárok előtt a keresztény ember szerepében tisztelegni. Valószínűleg a „hodászos” kép és a bejegyzés is ebből a célból született meg. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy megnyilvánulásaival a baloldali miniszterelnök-jelölt rendszeresen szembemegy a Katolikus Egyház tanításával, nyíltan támogatja például az azonos neműek házasságát, valamint az is kiderült róla, hogy elfogadhatónak tartja az abortusz intézményét.

Márki-Zay ráadásul posztja első változatában istentiszteletnek nevezte a Hodász által celebrált szentmisét. Persze istentisztelet a szentmise is – csak azért nem túl életszerű, hogy egy magát gyakorló katolikusnak valló illető a protestánsoknál bevett szófordulattal éljen. Nyilván ő is érezte, hogy ez mellément, később javította ugyanis a bejegyzést.

Címlapkép: Márki-Zay Péter családjával és Hodász Andrással a Szent Mihály-plébániatemplom előtt. Forrás: Márki-Zay Péter/ Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre