A cél a család eltörlése?

Vajon hol kezdődik, és mikor fejeződik be egy gyermek pszichoszexuális fejlődése? Egyáltalán ki a felelős azért, hogy a folyamat rendben haladjon, és milyen gátló tényezők képesek negatívan befolyásolni mindezt? Mindenki jót akar a gyermekeknek, de hogy mi az a jó, ami az egészséges fejlődéshez vezethet, abban már kevesebb az egyetértés. Tud-e a témában konszenzust teremteni a gyermekvédelmi népszavazás? Sok más kérdés mellett ezekre is kereste a választ az a konferencia, amelyet szerdán délelőtt rendeztek meg A gyermek nem játék! címmel.

Kié a gyermek?

Természetesen a szüleié, vágnánk rá azonnal, ám sajnos a válasz mostanában közel sem ilyen egyértelmű. Éppen ezért rendezett gyermekvédelmi konferenciát a Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NőiSzem) és a Szent István Intézet A gyermek nem játék! címmel. Sajnos nem is lehetne napjainkban húsbavágóbb kérdés, mint a gyermekeink szexuális fejlődését, gondolkodását meghatározó, egyben a jövő generációk sorsát eldöntő téma, hiszen a tengerentúlról és Nyugat-Európából folyamatosan érkeznek aggasztó hírek kiskorúakat célzó LMBTQ-propagandáról, gyermekkori nemváltó műtétekről és hormonkezelésekről.

Király Nóra, a  NőiSzem alapítója szerint olyan sodró erejű változások korát éljük, amely elképesztő bajba hozhatja a jövő generációkat. Ha most nem vagyunk észnél, és szabunk gátat a minket ostromló áramlatoknak, elveszíthetjük szülői jogunkat, felelősségünket gyermekeink nevelésével kapcsolatban. Ha nem mondunk egyértelműen nemet a jelenségekre, akkor a most felnövő generációk esélyei a szép és boldog életre, az élet továbbadására nyitott párkapcsolatra nagyban csökkennek – fogalmazott Király Nóra.

Ideológiai háború

Gyermekeink védelme nem képezheti ideológiai viták tárgyát – szólalt fel a konferencián Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki  előadásában bemutatta az elmúlt években bevezetett jogszabályokat és törvényeket, amelyek segítségével itthon javult a gyermekvédelem intézménye. Mint mondta, a gyermekek alapvető joga a megfelelő testi, lelki és szellemi növekedés, amelyre meg kívánják teremteni a lehetőséget. Kiemelte: a rendszert folyamatosan finomítani és erősíteni kell, amihez útmutatást adhat az áprilisi népszavazás. Visszautasította ugyanakkor azokat a vádakat, amelyek szerint az új gyermekvédelmi törvény célja a kirekesztés és a hátrányos megkülönböztetés lenne.

A cél a család eltörlése?

A gyermekek védelmében mindenki egyetért, ám abban már sokkal kevésbé, hogyan is kell elképzelni ezt a védelmet – fejtette ki a konferencián Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Emlékeztetett: a politika ma az Isten által teremtett rend alapján elképzelt közjó helyett a tökéletes társadalomról szőtt utópiák mentén halad. Még mindig meghatározó a Marx által teremtett ideológia, amely úgy képzeli el a szabadságot, hogy az ember minden alól (Isten, nemzetség, nemzet, család) felszabadul. Ebben a társadalomban a gyermek nem a szüleié, hanem a közé, vagyis ez az ideológia a család megszüntetését az egyik legfontosabb feladatának tekinti.

Kiemelte: tőlünk nyugatra a jogalkotás már irányelvvé tette az újbalos genderideológiát, és ezek mentén hozzák a törvényeket. Ékes példa erre Nagy-Britannia, ahol ma naponta megváltoztatja a nemét egy kiskorú gyermek – állami finanszírozásból. Nem is kérdés, hogy az a bizonyos genderpropaganda létezik, és iránya-szándéka is világos. Szellemi küzdelem folyik a világban, melynek tétje gyermekeink nevelése. Ki akarják csavarni a szülők kezéből, a kezünkből megkérdezésünk nélkül ezt a jogot. Ráadásul ami most folyik a világban, csak kísérletezgetés, hiszen nincs tudományos konszenzus, amely alátámasztaná – fogalmazott.

A politikus szerint ezért is fontos, hogy részt vegyünk az áprilisi gyermekvédelmi népszavazáson, mondjuk el a véleményünket, mert „a döntés végleges lesz, és nem lehet visszacsináln”, ahogyan tőlünk nyugatra már a migránsok beengedését sem lehet visszafordítani. Tehetünk azért, hogy konszenzust teremtsünk, és megállítsuk a folyamatot hazánk határainál – mondta Hollik.

A magányosan szorongó ember felhasználható

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke arról beszélt, hogy kutatások támasztják alá, Magyarország gyermek- és családbarát nemzet. Itthon még mindig csupán az emberek egy százaléka tartja teljes értékű életnek a tudatosan gyermekmentes életet, míg Németországban ez az arány már 8 százalék. Felmérések szerint a magyar fiatalok még mindig legalább két gyermeket szeretnének, és 2013 óta duplájára nőtt azoknak az aránya, akik három gyermeket. A magyar társadalom támogatja a családok védelmét és a gyermekekét is, valamint a szülőnek tulajdonítják a gyermekek nevelési jogát. 

Fűrész Tünde Kopp Máriát idézve elmondta, hogy már 15 évvel ezelőtt komoly problémát jelentettek az új tömegkommunikációs eszközök, amelyek mint egy új családtag léptek be az életünkbe. A neves szociológus már akkor felhívta rá a figyelmet, hogy a nagyvilág beköltözése otthonainkba a valódi közösségeinket és kapcsolatainkat rombolja le. Egy magányosan szorongó ember pedig sokkal felhasználhatóbb és manipulálhatóbb, ahogyan ez napjainkban meg is történik. 

A Kincs elnöke ehhez kapcsolódva említette a népszavazás azon kérdését, hogy „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”. Mint mondta, egy tavalyi kutatás szerint a megkérdezettek 90 százaléka egyetértett azzal, hogy ne a tömegkommunikáció, hanem a szülők játsszák az elsődleges szerepet a gyerekek nevelésében.

Kiszolgáltatottság helyett szeretet és egymásra utaltság

A konferencia utolsó felszólalója, Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője videóüzenetében azt hangoztatta, hogy minden olyan helyzetben fel kell emelni a szavunkat, amikor bárki elvitatja a szülők neveléshez való elidegeníthetetlen jogát. Mint mondta, a jövő generációja érdekében nem engedhetjük, hogy az őszinte szeretet és egymásra utaltság helyét átvegye a kiszolgáltatottság.

A konferencia második felében neves szakértők beszéltek arról, hogy egy gyermek nevelése, fejlődése már az óvodában elkezdődik, és akár az első 7 évben meghatározó lehet az egész életére vonatkozóan. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelnünk arra, milyen hatások érik óvodás korban a kicsiket. Elhangzott, a közelmúltban élénk vita bontakozik ki hazánkban a gyermekvédelem kapcsán, de itt is érdemes tiszta forrásokból építkeznünk, és kialakítani a véleményünket. II. János Pál pápa, de akár XVI. Benedek, és a legutóbb Ferenc pápa is felemelte szavát a családok védelme érdekében, itthon pedig Székely János szombathelyi megyés püspök beszélt arról, milyen veszélyeket rejt magában a genderideológia térnyerése.

Iratkozzon fel hírlevelünkre