For King & Country: őszinte és abszolút trendi

For King & Country trendi és őszinte

A For King & Country (a királyért és a hazáért) dicsőítő formáció, mára az egyik legismertebb és legnépszerűbb keresztény együttessé vált. Élettel teli zenei stílust alakítottak ki, és ez – a jelek szerint – nem kevés embernek nyerte el a tetszését. A vírus időszaka alatt szabadtéri koncerteket adtak, ahová autóval lehetett behajtani, és úgy hallgatni őket. Mára már egymilliárd digitális letöltést értek el a számaik. Joel és Luke testvérek, és egy olyan hétgyermekes családból érkeznek, ahol a nővérük – Rebecca St. James – szintén híres keresztény énekesként lett ismert korábban. A Kingdom Come (Jöjjön el a te királyságod) című gyönyörű dalt mindhárman énekelik.

Különleges érzés lehet, amikor egy családban heten testvérek, egyikük ismert énekes lesz, majd pár évre rá a két kisebbik testvér is a dicsőítő énekesi pályát választja, és még híresebbek lesznek. Rebecca St. James ausztrálként született, de szülei Amerikában kaptak munkalehetőséget, átköltöztek, és ott lett ismert énekes. Húszévesen már több mint egymillió eladott albumot tudhatott magáénak. Bibliai elmélkedésekkel könyveket jelentetett meg, aztán ezt követték a zenei albumok is.

Rebecca úgy tekintette ezt a pályát, mint lehetőséget és eszközt, hogy segíthessen az embereknek – különösen a fiatal nőknek. Látta, hogy mennyi fájdalom és szenvedés következik abból, ha nem Isten útmutatásai szerint élnek. Ezért énekelni akart nekik Istenről, akibe belekapaszkodhatnak. Bátran kiállt amellett, hogy igenis lehet tisztán élni nőként – még egy elrontott múlt után is. A világ legnagyszerűbb dolgának tekinti mind a mai napig, hogy Isten jót akar az embereknek.

Amikor férjhez ment, a családja lett számára a legfontosabb. Éppen ebben az időszakban indult útnak a dicsőítő zenei pályán két öccse, Joel és Luke a For King & Country névre keresztelt formációval. A fiatal fúk már nem is annyira srácok. Végtelenül őszinték, ami abban is megmutatkozik, hogy a legbensőbb dolgaikról, akár a házassági konfliktusaikról és azok gyógyulásáról is vallanak dalaikban. Emellett abszolút maiak.

Ez a trendiség és az örök értékek felvállalása valódi evangelizációs erőt kölcsönös a több zenei műfajban is tehetséges előadóknak.

Az pedig talán éppen a nővérüktől vagy még inkább a szüleiktől örökölt vágy, hogy az emberekhez nagyon közel legyenek. Még az sem okoz számukra gondot, hogy énekelve végigsétálják a koncert közben az arénát, miközben mindenkivel lepacsiznak. Egy a céljuk, hogy reményt adjanak az embereknek – éppen az evangélium üzenetével.

Forrás: Ez az a nap Magazin

A kiemelt kép forrása: For King & Country (Facebook)

Iratkozzon fel hírlevelünkre