Ehhez a kampányhoz kelleni fog az ima

„A háború a politika folytatása más eszközökkel” – állapította meg Carl von Clausewitz porosz hadtörténész. És mik az országgyűlési választások, ha nem a négyévente megrendezésre kerülő legynagyobb belharcok az országokban?

A háború a politika folytatása más eszközökkel” – állapította meg Carl von Clausewitz hadtörténész. És mik az országgyűlési választások, ha nem a négyévente megrendezésre kerülő legynagyobb belharcok az országokban?

A hatalomért folytatott küzdelem, illetve a véleményütköztetés fegyverek nélkül is lehet véres.

Az Őrtüzek Imádság Háza kezdeményezésére az idei választások előtt 12 hetes imádság indul Magyarországért és a nemzetért január 9-től április 3-ig, hiszen „a szellemi harcban szellemi fegyverekkel kell küzdenünk” – mondta az első, kapcsolódó elmélkedő videóban Varga László kaposvári megyés püspök.

Varga László megemlítette azt is, hogy a keresztények is készülnek a választásokra, azonban a pártokkal szemben „imával, közbenjárással, böjttel”. Az imatémák kéthetente követik egymást, amelyek közt szerepel a politikusok, valamint a modern világ választásainak legkegyetlenebb színtere is: a média.

Utóbbi pontosan megfogalmazva, a

„tömegtájékoztatásért, közbeszédért, azért, hogy az emberek tiszteletben tartsák a másik véleményét és egymást, szerető és elfogadó módon beszéljenek egymással”.

Ez persze a politikára kevésbé jellemző, a magukat elfogadónak és szivárványosan sokszínű liberális oldalra pedig még annyira sem. A „keresztény Európa” fogalmából az európa már kiveszni látszik, kérdés, hogy Magyarország milyennek marad meg tavasszal. De akármilyen kimenetelű is lesz a választás, érdemes megfontolnunk a megyés püspök üzenetét:

„nekünk tanúságot kell tennünk az ellenség szeretetéről.”

Ma már nem elég a politikai munkát elvégezni, ide kell az ima is. Persze nem az ügyefogyott ellenzék miatt, hanem azért, hogy így vagy úgy, de az érintettek a csatamezőn tudjanak kereszténynek megmaradni.

Kiemelt képünkön kiborítják a szavazólapokat egy urnából a szavazatszámláló bizottság tagjai az önkormányzati választáson a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban kialakított 14-es számú szavazóhelyiségben 2019. október 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarország az imádság háza lehet

Iratkozzon fel hírlevelünkre!