Gitáros flashmob – Képgalériával

Magyarország számos pontjáról érkeztek keresztény gitárosok, hogy az adventi üzenetet erősítsék a közösen eljátszott énekükkel. Ehhez Borka Zsolt Advent című számát adták elő közösen. Korábban, mintegy hat évvel ezelőtt a Szent István-bazilika előtti téren történt hasonló kezdeményezés. A december 5-i eseményen személyesen jelent meg Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Talán a korábbi flashmobhoz képest ezúttal kisebb létszámban érkeztek a templomi gitárosok a budai Várban megrendezett flashmobra. A hideg ellenére azonban hősiesen kitartottak a jelenlévők. Az eseményen személyesen részt vett az Advent című szám nem olyan rég hatvanéves születésnapját ünneplő szerzője is. Borka Zsolt a többi gitáros közé vegyülve, velük közösen zengte a karácsony előtti időszak immár himnusszá nemesedett szerzeményét: „Jöjj el hát, Istenem, nyíljon már ki a végtelen, élő irgalmadat terjeszd ki fölénk!”

Soltész Miklós államtitkár a megjelent gitárosokat köszöntve – messziről látható piros-fehér-zöld sapkában – arról beszélt, hogy ma mekkora szükség van az ő zenei mozgalmukra, hiszen ezzel erősítik a kereszténységet itthon és Európában is. Az advent üzenetének megmutatásával a gitárosok képesek megmutatni a világ számára, hogy mi a lényeg ebben az ünepben – mondta.

Soltész: fontos vállalni a kereszténységünket

Csanády Lőrinc vezetésével egy közös énekpróba előzte meg a villámcsődület felvételét. A résztvevők egy betlehemi csillagot formáltak meg, amelyet videósok és drónok segítségével rögzítettek. Az elkészült videót karácsony előtt láthatjuk majd, és oszthatjuk meg ismerőseinkkel. Az Országúti ferences plébánia, a felsőkrisztinavárosi plébánia, a Boanergész együttes és a Felső-krisztinavárosi Gitáros Együttes közös kezdeményezésének kiemelt célja volt a békére való felhívás mellett, hogy a járókelők és a videó megtekintőinek figyelmét ráirányítsák a karácsony valódi üzenetére, a külsőségek helyett Jézus születésének ünnepére.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

 

 

 

 

Keresztény gitárosok „villámcsődüljetek”!

A jó keresztény könnyűzene hitvalló és megerősít – Soltész Miklós a Vasárnapnak

Ébredj, katolikus könnyűzene, mély álmodból!

A karácsony mintha egy második teremtés lenne – Borka Zsolt a Vasárnapnak

A kiemelt kép forrása: Trásy Zsolt, Képgaléria: Trásy-Balogh Borbála, Trásy Zsolt, Bóra Barnabásné

Iratkozzon fel hírlevelünkre