Soltész: A kétezeréves keresztény tanítás túlélte az ókori keresztényüldözést és a szovjet kommunista rendszert is

A kereszténység tanítását minden területen, mindenhol és mindenkinek tovább kell adni - hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszigeten, ahol megáldották a felújított Jézus Szíve-templomot.

Soltész Miklós azt mondta, hogy a neomarxizmus ma is itt van közöttünk. „Látjuk, hogy ésszerűtlen gondolatokkal hogyan tesznek tönkre világokat, az energiapolitikát, és ennek következtében hogyan fogják újra elszegényíteni a világot, mint ahogy ezt tették az elődeik is” – fogalmazott.

„Közöttünk vannak azok is, akik a gender- és LMBTQ-ideológiával főleg a fiatalokat mérgezik, azok lelkét akarják elvenni”

– figyelmeztetett. Nekünk meg kell, hogy legyen a válaszunk – szögezte le, hozzátéve, hogy ez a válasz a kétezeréves keresztény tanítás, amely egyebek mellett túlélte az ókori keresztényüldözést és a szovjet kommunista rendszert is. A kérdés az, hogy a pusztítás mértéke, főleg a lelkekben, mekkora lesz – mondta.

Soltész Miklós kiemelte, hogy a keresztény tanítást nem elég az egyházi vezetőknek továbbadni, az mindenkinek a feladata. Ezt a felelősséget ebben a nehéz időszakban merjék vállalni!

– szólított fel. Hozzátette, hogy a kormány ehhez meg tudja adni a lehetőséget, talán többet is, mint ami szokásos, legyen az templom, iskola, vagy szociális intézmények építése. Azonban, hogy mindez lélekkel, erővel és a kereszténységgel megteljék, az mindenkin múlik – hangoztatta az államtitkár.

Nagy István agrárminiszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a felújított dunaszigeti Jézus Szíve-templomban 2021. november 7-én. MTI/Krizsán Csaba

Nagy István agrárminiszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédében a mai Dunasziget történetét elevenítette fel. Kiemelte, hogy a szigetközi településen a „mesterségesen összefércelt településrészek nehezen nőttek egybe, mind fizikailag, mind lelkileg”. Felidézte, hogy a falu temploma 1940-ben épült, a torony az 1960-as években, a toronysisak pedig 1982-ben készült el.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a település történetének új állomásához, a fizikai és lelki építkezés állomásához érkeztek a dunaszigetiek azzal, hogy a Jézus Szíve-templom megújulhatott.

A templom a település lakóinak együvé tartozását is szimbolizálja – mutatott rá. Elmondta, hogy több egyházi támogatás és pályázat révén kicserélték a tetőt, kiépítették a vízelvezetést, felújították az elektromos hálózatot és kívülről lefestették az épületet.

Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke megáldja a felújított dunaszigeti Jézus Szíve-templomot, mielőtt szentmisét celebrált 2021. november 7-én. MTI/Krizsán Csaba

A megújított templomot Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg, majd szentmisét mutatott be. A püspök homíliájában az adakozás fontosságáról beszélt. „Sokat adni öröm, de az igazi öröm akkor kezdődik, amikor azt is meg tudom osztani mással, amire nekem is szükségem lenne” – fogalmazott.

A felújított dunaszigeti Jézus Szíve-templom 2021. november 7-én. MTI/Krizsán Csaba

Farkas István piarista szerzetes elmondta, hogy a Jézus Szíve-templom mintegy hetvenmillió forintból újult meg.

 

(MTI)

Megújul a Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia Nagyatádon

 

Varga Mihály: keresztény kultúránk társadalmi és szellemi életünk alapja

 

Megújul a pápai katolikus nagytemplom

Kiemelt képünkön Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a felújított dunaszigeti Jézus Szíve-templomban 2021. november 7-én. MTI/Krizsán Csaba

Iratkozzon fel hírlevelünkre!