Kelemen Hunor: kevés az esély a jobbközép kormánykoalíció helyreállítására

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kész meghallgatni Dacian Ciolos megbízott miniszterelnök ajánlatát, de kevés esélyt lát arra, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökének sikerül újjáépítenie azt a jobbközép kormánykoalíciót, amelyet maga az USR „vert szét”.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a magyar közmédiának kedden elmondta: csak az eredeti felállásnak volna értelme, olyan forgatókönyvet nem tud elképzelni, hogy az USR csak az RMDSZ-szel vagy csak a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) alakítson kormányt.

A politikus kizárta azt a lehetőséget, hogy az RMDSZ támogatná a parlamentben egy egyszínű kisebbségi USR-kormány beiktatását. Ciolost hétfőn bízta meg kormányalakítással az államfő. Az USR elnöke a PNL-t és az RMDSZ-t hívta kormányalakítási tárgyalásokra.

(MTI)

Kiemelt képünkön Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke beszél a Nemzetpolitikai Kutatóintézet (NPKI) Önkormányzati választások Romániában – magyar vonatkozások című konferenciáján Budapesten, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. székházának Bethlen Gábor-termében 2020. szeptember 30-án. MTI/Illyés Tibor

Elég nehéz lesz meggyőzni az RMDSZ-t, hogy bizalmat szavazzon egy Ciolos-kormánynak

Iratkozzon fel hírlevelünkre