Tudjuk, ki Gyurcsány embere az előválasztáson – mindenki

Márki-Zay Péter frissen jelentette be, hogy ha és amennyiben Karácsony Gergelyt nem tudja meggyőzni arról, hogy ő lépjen vissza – mármint a főpolgármester -, akkor mit van mit tenni, majd visszalép ő. Mármint Hódmezővásárhely polgármestere. Félreteszi az egót, igaz? Mint Jakab Péter, aki ezzel magyarázta, hogy a Jobbik szellemiségét és szervezetét miért nyújtotta át hadizsákmány gyanánt Gyurcsány Ferencnek.

Hát nem az egók harca ez, ugye. És még csendesen üzent is egyet Vona Gábornak, akinek sokat fel lehet róni, de kétségkívül tartotta magát ahhoz, hogy nem bútorozik össze a komcsikkal. Azokkal, akik ellenében létrejött a Jobbik.

Mondom, ez a fajta árulás, amit Jakab Péter és a jobbikos vezetők elkövettek, megtagadva az eredettörténetet, nagyjából azzal van egy szinten, mintha a ‘60-as évek elején Pongrátz Gergely békejobbot nyújtott volna Kádárnak és így pózoltak volna a nyugati közvélemény felé. Ocsmány, aljas árulás. És mindenki, mindig tudni fogja a nemzeti oldalon, hogy erről Jakab Péter és köre tehet. Soha, de soha nem mossák le magukról ezek a megvett bohócok.

De vissza Márki-Zayhoz és Karácsonyhoz. Az új legjobb barikhoz, akik annyira elkötelezettek a lefektetett szabályok tiszteletben tartása mellett, hogy csak éppen most akarták volna teljesen át- és visszahuzalozni az előválasztás rendszerét. Hiszen ők azt szeretnék, ha a nevük egymás mellett lenne a szavazólapon! Nem alá- és fölérendeltségi módon, hanem szövetségesként. A világon sehol nem volt még ilyen, de sebaj. A demokrácia nevében és helyreállítása érdekében mindent szabad.

És az ellenkezőjét is.

Én persze nem pontosan értem, hogy egy nárcisztikus holdkórost, mint Márki-Zay, miért érdemes ennyire a középpontba helyezni – pontosabban dehogynem értem, kell egy hasznos idióta, akivel más, áruló jobboldaliakat is be lehet húzni -, de erre a szerepre tán kínálkoztak volna mások is. Mindegy, ez az ő problémájuk.

Valamint mi is lássunk tisztán.

Az ún. előválasztás továbbra is egy komédia. A kérdés az, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, mindenkori tanácsadója és az előbb említett hasznos idióta közül melyiket választja ki végül Gyurcsány. Minden erről szól, minden csak színjáték. Azt pedig rég tudjuk, hogy kiválasztottja Karácsony lesz. A cikk első mondata is erre utal: Márki-Zay kész visszalépni, ha nem tudja meggyőzni Karácsonyt, hogy ő tegye ugyanezt.

Előre megírt és leforgatott minden. Egyszerűen forogni kell a neveknek és elhitetni a balos szavazókkal, hogy itt tényleg történik valami.

Holott a világon semmi sem. Feri hamarosan kinevezi Gergőt, aztán jó napot kívánok.

 

Kiemelt képünkön Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs 

 


A Vélemény rovatban olvasható írások, valamint az interjúalanyok véleménye nem feltétlenül tükrözi a Vasarnap.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre