Schumacher felesége nem okolja Istent

A 2013-ban tragikus síbalesetet szenvedő hétszeres Formula-1 bajnok Michael Schumacher életéről forgattak dokumentumfilmet. A 112 perces film premierje ezekben a napokban volt, abban Schumacher felesége, Corinna felemlíti Istent is a férjével és családjukkal történt – mondhatjuk – tragédiával összefüggésben.

A nyolc évvel ezelőtti síbaleset óta a napokban bemutatott dokumentumfilm a legrészletesebb Schumacherről szóló alkotás, egyfajta portréfilm. Ugyanakkor aki Michael Schumacher mindennapjaiba intim módon szeretne betekinteni, az csalódni fog, felesége szerint ugyanis fontos, hogy férje „továbbra is élvezhesse a magánéletét, amennyire csak tudja. Michael mindig is megvédett minket, most mi védjük Michaelt” – mondta.

Michael Schumacher, bár nem hirdette, nem is tagadta el istenhitét. Még ferraris korában tiszteletét tette a Vatikánban is, ahol Szent II. János Pál pápa fogadta őt. 2016-ban pedig Jean Todt, a Ferrari egykori csapatfőnöke, közeli barátja kérte azt Ferenc pápától személyesen, hogy imádkozzon érte.

„Megkérdeztem, lehetséges lenne-e, hogy imádkozzon érte, és ő készségesen igent mondott” – nyilatkozta akkor a Vatikáni Rádiónak Todt, hozzátéve: Ferenc pápa ismeri Schumachert és a balesetéről is hallott.

Corinna, a Michael Schumacher felesége a dokumentumfilmben – amely Schumacher címmel fut – férje súlyos agysérülésével kapcsolatban úgy fogalmazott: amiatt 

sosem hibáztatta Istent, szerinte egyszerűen nagyon nagy balszerencsének tartja azt, ami történt. A legnagyobb balszerencse, ami egy embert érhet – mondta, hozzátéve: más emberekkel is történnek rossz dolgok.

A Formula-1 történetének egyik legkiemelkedőbb versenyzője, Michael Schumacher 2013.  decemberében szenvedett súlyos síbalesetet az Alpokan. Idősebbik fia, Mick idén kezdte meg karrierjét a Haas csapatában, nem titkolt célja, hogy apja nyomdokaiba lépjen.

Kiemelt kép forrása: MTI/EPA/Jens Büttner

Iratkozzon fel hírlevelünkre!