Lewis Hamilton a magyar gyermekvédelmi törvénycsomag ellen kampányol

Lewis Hamilton Instagram-oldalán szólalt fel a pedofilellenes törvény ellen, és arra szólította fel a magyarokat, hogy a gyermekvédelmi népszavazáson szavazzanak a gyermekek ellen. Néhány évvel korábban még transzfóbnak bélyegezték, mára azonban az LMBTQ-közösség egyik legnagyobb szószólójává lépett elő a hétszeres Formula–1-es világbajnok.

Vasárnap rendezik meg a 36. Magyar Nagydíjat, az idei Formula–1 világbajnokság következő futamát. A csapatok és a pilóták már Magyarországon tartózkodnak, és birtokba vették a Hungaroring bokszutcáját. A hétszeres világbajnok, bajnoki címvédő Lewis Hamilton úgy gondolta, hogy a versenyzés helyett ismételten inkább politikai kérdésekben nyilvánul meg, ahogyan az a tavalyi évben is gyakran előfordult. Emlékezhetünk, ő volt az a versenyző, aki a száguldó cirkusz világában is meghonosította a futamok előtti térdelést és a BLM-pólók viselését. Hozzá kell tenni, hogy ez a cselekedete a versenyzőket is megosztotta. Számos pilóta volt, aki nem vett részt a rasszista és fehérellenes mozgalom melletti kiállásban.

A brit versenyző ezúttal a magyar kormányba állt bele. Instagram-történetében arról ír, hogy támogatását szeretné kifejezni azok felé, akiket az általa LMBTQ-törvénynek nevezett pedofilellenes törvény érint. Állítása szerint a törvény elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Hozzáteszi, hogy mindenki megérdemli a szabadságot, hogy saját maga lehessen, és nem számít, hogy kit szeret vagy hogy milyen az identitása.

Majd Hamilton arra biztatja a magyarokat, hogy a népszavazáson szavazzanak az LMBTQ-emberek védelme érdekében, mert most nagyobb támogatásra van szükségük, mint valaha.

Hamilton Instagram-története. Forrás: Instagram / lewishamilton

Gyorsan változnak az elvei 

Lewis Hamilton ezzel nyíltan beleszólt Magyarország belügyeibe, ráadásul úgy tűnik, hogy fogalma sincs arról, mit tartalmaz a pedofilellenes törvénycsomag, vagy hogy milyen kérdésekben lehet majd véleményt nyilvánítani az elkövetkezendő gyermekvédelmi népszavazáson. Ha pedig van fogalma róla, akkor még szomorúbb a helyzet, hiszen ez azt jelentené, hogy a hétszeres világbajnok támogatja többek között, hogy fiatalkorúak számára elérhetők legyenek a nemátalakító műtétek vagy, hogy korlátozás nélkül mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat.

Az eset azért is különösen visszás, ugyanis 2017 karácsonyán a versenyző unokaöccse hercegnőruhát kapott ajándékba, mire Hamilton közölte a kisfiúval, hogy a fiúk nem öltöznek hercegnőnek. Minderről videót is készített, melyet közzé is tett Instagram-oldalán, ám a nagy felháborodás hatására nem sokkal később törölte.

A jelek szerint három és fél évvel ezelőtt még nem viselte ennyire szívén az LMBTQ-közösség sorsát.

Szoros a bajnokság élmezőnye, Hamilton unfair módon zárkózik fel 

Hamilton a politikai megnyilvánulások és saját tudatlanságának nyilvános hangoztatása helyett koncentrálhatna a versenyzésre is. A bajnokságban jelenleg a második helyen áll, 8 ponttal lemaradva Max Verstappentől, a Red Bull pilótájától. A két héttel ezelőtti brit futamon Hamilton egy szabálytalan előzéssel kilökte holland riválisát a versenypályáról, számára így véget ért a futam. Szerencsére nem szenvedett súlyos sérüléseket, ám a becsapódás akár halálos is lehetett volna. Hamilton mindezért csupán 10 másodperces büntetést kapott, és végül elsőként ért célba.

A verseny végeztével a brit versenyző sportemberhez nem méltó módon ünnepeltette magát a hazai közönség előtt, miközben Verstappen a kórházban feküdt.

A 36. Forma–1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése szombaton 15:00-kor, a futam pedig vasárnap 15:00-kor kezdődik. Ezúttal az tokiói olimpia eseményei miatt nem az M4Sport, hanem a Duna Televízió közvetíti élőben a versenyhétvégét.

Orbán Viktor: A magyar gyermekek nevelése a magyarokra tartozik

A gyermekeink jövője a tét – Orbán Viktor fontos bejelentést tett (VIDEÓ)

Kiemelt képünkön: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője ünnepel a bajnoki trófeával a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság Eifel Nagydíjának eredményhirdetésén a Nürburgring versenypályán 2020. október 11-én (Fotó: MTI/EPA/AP/Matthias Schrader)

Iratkozzon fel hírlevelünkre