Orbán Viktor: A magyar gyermekek nevelése a magyarokra tartozik

A miniszterelnök szerint elfogadhatatlan, hogy Brüsszel visszaéljen a hatalmával.

Brüsszel megtámadta Magyarországot, ezért van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra – jelentette ki Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő elmondta, abban az 54 oldalas dokumentumban, amelyet az Európai Bizottság elküldött, azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt. A családi jog és a gyermekek jogaira vonatkozó törvények mind nemzeti hatáskörbe tartoznak, de óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből.

„Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak, késleltetik a kifizetéseket, így miután a gyermekeink jövője a tét, nem engedhetünk”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Kifejtette, a kormány egymagában nem lesz elég erős ebben a küzdelemben, szükség van minden magyar ember támogatására. Így volt ez a kötelező szétosztási kvóták esetében is: a kormány egymagában nem lett volna képes ellenállni, de akkor egész Európát a magyar népszavazók védték meg a migránsok kötelező szétosztásától – magyarázta.

A kormányfő úgy látja, Brüsszel szeretné, ha beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba, az Európai Bizottság szerint az iskolában vannak olyan jogok, amelyek megelőzik a szülői jogokat. Az EU szerint az európai szabadságeszmény kiteljesedését várják ettől, de a gyerek nem a felnőtt szabadság kérdésébe tartozik, és ez nem szabadság, hanem gyermekvédelmi kérdés – jelentette ki.

Kiemelte, ki akarják venni a gyermekek nevelését a kezünkből.

„Lehet, hogy Nyugat-Európában másként mennek a dolgok, de a magyar gyermekek nevelése a magyarokra tartozik”

– mondta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a brüsszeli bürokraták szerint a történelem minden esetben ugyanabba az irányba halad, és ez nagyban hasonlít a kommunizmushoz, csak most mindez liberális nyelvezetben jelenik meg. A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak.

Megjegyezte, a világban nemzetek vannak, amelyeket tisztelni kell, és elfogadhatatlan, hogy Brüsszel visszaéljen a hatalmával, pénzügyileg zsaroljon minket.

Orbán Viktor bejelentette:

a kormány úgy döntött, hogy a gazdaságvédelmi alapon belül létrehozza a magyar helyreállítási alapot, és elindítja azokat a programokat, amelyeket az európai helyreállítási alap finanszírozna.

Elmondta, az európai helyreállítási alap legfontosabb ismérve, hogy gyors, ezért ezt késleltetni – várhatóan két hónapos halasztást kér a tárgyalások folytatására az Európai Unió – éppen az alap értelmét kérdőjelezi meg.

Ez a pénz nekünk jár, tudják késleltetni, de nem tudják nem ideadni, ezért a kormány úgy döntött, hogy ugyanazokat a programokat, amelyeket Brüsszellel már jóváhagyatott, megindítja. Ki fogjuk fizetni, ha jön Brüsszelből pénz, ha nem – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A magyar emberek lenézése azt állítani, hogy a kormány valamilyen témáról el akarja terelni a figyelmet a gyermekvédelmi népszavazással. Remélhetőleg januárban, februárban megtarthatják a referendumot – fűzte hozzá.

Orbán Viktor azt tanácsolta mindenkinek, hogy gondolja át a kérdést, tájékozódjon, nézze meg, mi van Nyugat-Európában, alakítsa ki a véleményét és menjen el szavazni, mert aki nem megy el, bojkottál, az rábízza a többségre a döntést. Nem törvényt akarnak alkotni, hanem megvédeni egy törvényt, a bojkottnak így nincs értelme.

A miniszterelnök a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban ismertette, 23 embernél azonosították a delta, kettőnél a gamma variánst, és az egészségügyi szakemberek dolgoznak a helyzet pontos feltérképezésén. Az emberek 55 százaléka túl van két oltáson, így ma Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból Magyarország.

„De a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarország is része lesz”

– húzta alá.

Kiemelte, a felvett oltások a súlyos megbetegedéstől megvédenek, majd hozzátette, augusztus 1-től bármely magyar állampolgár kérheti a harmadik oltást, ebből a szempontból Európában Magyarország az első.

Emlékeztetett, az idősekkel ismét külön kell foglalkozni, most is ők vannak a legnagyobb veszélyben, ezért felkeresik azokat, akik nem oltatták be magukat. A 12 év feletti gyermekeknél általános oltási akciót indítanak a beiskolázást megelőző napokban.

A kormányfő kitért arra is, hogy az egészségügyben vállalható az oltás kötelezővé tétele, mert már most is vannak oltások, amelyek ott kötelezők.

Hangsúlyozta, a kormány a helyén van, az operatív törzs működik, folyamatosan elemezi a helyzetet, a kormány célratörően, gyorsan és hatékonyan hozza meg a szükséges döntéseket.

A most kezdődő tokiói olimpiáról azt mondta: ha Magyarország rendezné, semmi akadálya nem lenne, hogy normális körülmények között tartsák meg a játékokat.

„Tizenötmillió magyar várja, hogy becsülettel helytálljanak a sportolóink”

– fogalmazott.

 

Kiemelt képünk és szöveg forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre!