Rétvári Bence helyretette a DK-s politikust

Arató Gergely, a Gyurcsány-Dobrev (Apró) párt politikusa provokatív, burkoltan oltásellenes kérdést tett fel Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének, melyre a miniszter megbízásából Rétvári Bence államtitkár csattanós választ adott – szembesítve a politikust az oltásellenes ellenzék destruktív tevékenységével.

Arató kérdése arra irányult, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma valóban adatgyűjtésre kötelezte-e az iskolaigazgatókat azzal kapcsolatban, hogy az iskolai oltási programban hány 12 évesnél idősebb diák szeretne élni az oltás lehetőségével.

Hazugságot állított a kérdés

Mint az a parlamenti államtitkár válaszából kiderül, a jelentkezési lapokkal (melyeknek része volt egy nagyon részletes adatvédelmi tájékoztató) a kormány célja az volt, hogy felmérje, mennyi vakcinát szükséges szállítani az adott iskolába. Rétvári válaszában ugyanakkor hozzátette, hogy

a tárca nem kötelezte adatgyűjtésre az intézményvezetőket,

illetve, hogy az oltás felvétele továbbra sem kötelező, és mint a korábbiakban, úgy most is nyitva áll az online időpontfoglalás lehetősége. Az iskolai oltási program célja az oltási kedv növelése a fiatalok körében, illetve segítségnyújtás azok számára, akik valamiért nem tudnak, vagy nem akarnak élni az online időpontfoglalás lehetőségével. Rétvári Bence kiemelte, hogy a koronavírus ellen

csak az oltás jelent biztonságot, és a kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, a jelenléti oktatás keretében tudjanak működni.

A baloldal továbbra sem áll le az oltásellenességgel

Rétvári Bence a kérdésre adott válaszán túl szembesítette a DK-s politikust a baloldal oltásellenes kampányával is. Az államtitkár kiemelte, hogy míg a kormány célja, hogy minél több 12 évnél idősebb fiatal megkaphassa az oltást, addig az ellenzék tovább folytatja oltásellenes tevékenységét, például a TASZ akciójával vagy Arató parlamenti kirohanásával. A KDNP politikusa megjegyezte, hogy az oltási programot az ellenzék továbbra sem támogatja, hanem ehelyett folyamatosan támadja.

„Minél gyorsabban oltunk és minél több embert, annál több ember életét és egészségét tudjuk megmenteni a járványtól. Ezért volt fontos, hogy Magyarország elsők között érte el Európában és a világon a 25%-os és 50%-os átoltottságot, illetve az, hogy Európában Magyarországon érhető el a legtöbbféle oltás. De Önök továbbra is csak akadályozzák az oltást és a védekezést kamuvideókkal, az oltásokba vetett bizalom rombolásával, vagy most épp alaptalan jogi vádaskodással próbálják az oltási tervet akadályozni.”

– írta válaszában az államtitkár.

Rétvári Bence megjegyezte, hogy a baloldali pártok pénzt költöttek arra, hogy a vakcinák betiltására irányuló petíciókat hirdessék, illetve azt, hogy minden létező fórumon megpróbálták lebeszélni az embereket arról, hogy beoltassák magukat.

Az államtitkár teljes válasza itt olvasható.

Elkezdődött a 12 év feletti iskolások oltása

Rétvári: az oktatás tünteti el leginkább a társadalmi különbségeket

Rétvári Bence: nincs helyük a marxista-kommunista eszméknek

Kiemelt képünkön Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre