Rétvári: az oktatás tünteti el leginkább a társadalmi különbségeket

Az oktatás tünteti el leginkább a társadalmi különbségeket – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Mezőtúron, hozzátéve: fontos lépéseket tettek az „otthonról hozott különbségek” csökkentése érdekében.

Rétvári Bence a Mezőtúri II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése című projekt zárórendezvényén elmondta: az iskolában elsősorban a szorgalom és a tehetség számít, illetve a pedagógusok, akik ki tudják hozni a tanulókból a legtöbbet.

Fontosnak nevezte az iskolának azt a szerepét, hogy csökkentse a különbséget a szegényebb és a jómódú családból érkezők között, továbbá a nagyvárosi és a kistelepülésen élő, a dunántúli és a kelet-magyarországi fiatalok között.

A Karcagi Tankerületi Központ csaknem 443 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Mezőtúri II. Rákóczi Ferenc Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban. A megvalósításhoz a kormány csaknem 94 millió forint többletforrást biztosított. A projekt megemelt támogatási összege csaknem 537 millió forint.

(MTI)

 

Kiemelt képünk illusztráció. Az államtitkár a márianosztrai Ipoly Feszten beszélt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre