Továbbra is tolná az LMBTQ-propagandát a magyar gyerekeknek az Amnesty International

Újabb bizonyíték arra, hogy nem álproblémákról, hanem valós veszélyekről szól a népszavazás

Egy középiskolából jutott el szerkesztőségünkhöz az a kör-e-mail, amelyben az Amnesty International (AI) – a neomarxista elvek propagálását zászlajára tűző NGO – felhívása olvasható. A levélben képviselőjük felajánlja az oktatási intézmények pedagógusainak és diákjainak (!), hogy e-learning (online oktatás) keretében – például – LMBTQ-kurzuson vegyenek részt. Egyszóval a szervezet LMBTQ-propagandát népszerűsítene az általános és középiskolában tanuló diákok körében, amely törekvés, úgy tűnik, szándékosan szembemegy a nemrég elfogadott magyarországi gyermekvédelmi törvénnyel. Mindezt persze az iskolákon keresztül, a szülőket megkerülve tennék meg, bármiféle konkrét felkérés vagy meghívás nélkül.

Ha valakiben továbbra is kétségek vannak azzal kapcsolatban, hogy valóban szükség van-e a gyermekvédelmi népszavazásra, annak talán bizonyítékul szolgál az a levél, amelyet az Amntesty International egyik emberi jogi oktatási koordinátora, Landy Annamária küldött el közoktatási intézmények pedagógusai, diákönkormányzatai és vezetői számára. A levélben a Soros György által is támogatott NGO olyan projektjei szerepelnek, mint például az úgynevezett online elvégezhető Pride-kurzus – amelyet a levél küldője egyébként diákok figyelmébe is ajánl közvetlenül.

A Vasárnap információi szerint a kör-e-mailek bármiféle, az intézmény(ek) által tett előzetes felkérés vagy megkeresés nélkül futottak be az intézményi elektronikus postafiókokba. Noha a baloldali pártok ez idő tájt gyakran hangoztatják, hogy semmi szükség a gyermekvédelmi népszavazásra, hiszen az abban foglalt kérdéskörök nem fenyegetik Magyarország fiatalságát, mégis egyértelmű, hogy

az Amntesty International alattomos módon, a szülők tudta és beleegyezése nélkül igyekszik beszivárogni a közoktatási intézményekbe,

hogy ott aztán átnevelőpropagandát folytasson. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezzel a törekvésükkel egy olyan korosztályt vesznek célba, amely képviselői nagy többségének még nincs még kialakult világképe és megszilárdult értékrendje – így egyelőre könnyen befolyásolható a gondolkodásuk. A megfelelő és célzott, oktatásnak és/vagy érzékenyítésnek álcázott propagandisztikus tevékenységgel könnyen befolyásolható ezen fiatalok szellemi és lelki fejlődése.

Szándékosan szembemennek a gyermekvédelmi törvénnyel

Talán még az Amntesty Internationalnél is tisztában vannak azzal, hogy nem állnak a magyar törvények felett, ezért a kör-e-mailben meghirdetett iskolai foglalkozások többsége nem is közvetlenül az LMBTQ-propaganda népszerűsítéséről szól. A 2–6. osztályos fiataloknak „ellenségórákat” terveznek tartani, amelyben arról beszélnének a gyerekeknek, hogy hogy miért jobb valakit megismerni, mint rögtön elkönyvelni ellenségnek. A náluk idősebb, 7–12. osztályos fiataloknak pedig „gyűlölet-bűncselekmények órákat” tartanának, amelyeken arról oktatják a résztvevőket, hogy hova vezet az előítéletesség és a különböző csoportok diszkriminációja, illetve hogyan lehet ezekből bűncselekmény.

Ezt követően már egyfajta direkt marketing következik, a levélben sorra kerül a gyermekvédelmi törvény, amelynek értelmében az oktatási intézményekben már tilos az LMBTQ-propaganda folytatása. A szervezet felhívása értelmében 

e-learning kurzus keretében tervezik az LMBTQ-propagandát népszerűsíteni az iskolások számára.

Mint a levélben írják,

„Azt gondoljuk, hogy a törvény hatálybalépése után kevesebb LMBTQI tartalom fog eljutni az iskolákba és a fiatalokhoz, így készítettünk egy fél óra alatt elvégezhető e-learning kurzust az LMBTQI emberekről, jogaikról és a mozgalom történelméről. Ezt a kurzust egyaránt ajánljuk tanároknak és diákoknak.”

Mindez nem más, mint a hatályos jogszabályok szándékos kijátszása és megkerülése, amely nem csak felháborító, de újabb egyértelmű bizonyíték arra, hogy szükség van a gyermekvédelmi népszavazásra.

Hálózatépítés az iskolákban

Nem csupán a tanulókat, de az őket nevelő pedagógusokat és célba veszi az NGO a kör-e-mail tanúsága szerint. Népszerűsítik többek között módszertani hírlevelüket, illetve tanárok számára meghirdetik egyhetes módszertani továbbképzésüket is, melyre tanárok és fiatalok csoportjaival dolgozó szakemberek jelentkezését várják. A részvétel természetesen ingyenes. Nem csak egyénileg várják a pedagógusok jelentkezését, hiszen arra is lehetőséget biztosítanak, hogy az adott intézmény teljes tanári karának megtartják a továbbképzést, szintén térítésmentesen.

Látható, hogy bár a gyermekvédelmi törvény létrehozta azt a jogi környezetet, melyben védve van a fiatalok szellemi, lelki és szexuális fejlődése, ugyanakkor egyes, magukat civilnek nevező szervezetek, mint például az Amnesty International mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szabályozást kikerülve eljuttassák az LMBTQ-propagandát az iskolákba. A régi módszerük gyakorlására, avagy a közvetlen iskolai foglalkozások megtartására már nincsen lehetőségük,

ám különböző továbbképzésekkel és e-learning oktatással megtalálták a módot a törvény kijátszására.

Szerkesztőségünk megkereste a kör-e-mail szerzőjét, az Amnesty International egyik emberi jogi oktatási koordinátorát, Landy Annamáriát a levél tartalmával és az általuk szervezni kívánt foglalkozásokkal kapcsolatban. Cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz megkeresésünkre, amennyiben ez változik, frissítjük írásunkat.

A magyarok többsége egyetért azzal, hogy a kiskorúak körében tilos népszerűsíteni a homoszexualitást

Horn egykori minisztere szerint sincs szükség generideológia terjesztésére a gyerekekek körében

Kiemelt képünkön az Amnesty International LMBTQ-lufija a Kossuth téren, ahol a gyermekvédelmi törvény ellen tiltakoztak a szervezet aktivistái. Forrás: Facebook/Amnesty International Magyarország

Iratkozzon fel hírlevelünkre