Brutálisan meggyilkolta saját fiát, mert az megkeresztelkedett

Augusztus 15-én egy 20 éves ugandai fiút különös brutalitással meggyilkolt az apja, amiért a fiú felvette a keresztséget, és nem volt hajlandó visszatérni az iszlámra.

Kasimu Kawonát nem ítélték el gyilkosságért, és csupán enyhébb büntetésre számíthat, mivel a saját fiát gyilkolta meg, és csak az afelett érzett indulatában tette ezt, hogy a fiú elhagyta az iszlám hitet – közölte a Morning Star News. A gyilkosságot az International Christian Concern forrása is megerősítette.

Tabiruka Tefiiro 2019-ben tért át a kereszténységre. Két évvel ezelőtt az apja kitagadta az akkor 18 éves fiút, aki ezek után Kampalába ment, és egy hotelben kezdett el dolgozni. 

Édesanyja hónapokon keresztül próbált fiára hatni, hogy menjen haza és béküljön ki apjával, Tefiiro azonban egészen augusztus 1-ig ellenált a kérésnek. Apja, aki távol volt az otthonuktól, 14-i hazaérkeztével családi tanácsot hívott össze, hogy kérdőre vonják a fiút, visszatért-e az iszlámra, mire Tefiiro közölte: elmúlt már 18 éves, így azt a vallást veszi fel, amelyiket jónak látja.

„Szeretném megerősíteni, hogy engem Isten kegyelme mentett meg. Nem tagadhatom meg keresztény hitemet se most, se a jövőben” – idézte fel szavait Jamila Baluka, az áldozat nővére.

A rokonok elmondása szerint Kawona ennek hallatára dühbe gurult, és szó nélkül elment otthonról. Másnap az apa egy késsel és egy ásóval tért haza, majd elkezdte ütni a fiát, aki ekkor még el tudott menekülni az egyik szomszédhoz. Kawona azonban követte, erőszakkal betört a szomszéd házába, hazavonszolta a fiát, megkötözte, majd az ájulásig ütötte az ásóval. 

„Öntudatlanul terült el a földön. Aztán (az apja) felakasztotta”– közölte az egyik, neve elhallgatását kérő rokon.

A nyakánál fogva fölakasztott fiú láttára az asszonyok sikoltozni kezdtek, mire a szomszédságból mindenki a házba sietett. „Mire Kawona házához értünk a többi szomszéddal, Kawonát a ház előtt találtuk” – mondta a Morning Star Newsnak Hassan Kwiri, az ugandai település elöljárója. „Azt mondta, megölte a fiát, aki megsértette az iszlám vallást azzal, hogy kereszténnyé lett.” Kawonát ezután bevitték a helyi rendőrőrsre.

A muszlim települést sokkolta a tett kegyetlensége.

„Mélységesen elítélem az emberek brutális meggyilkolását a vallás nevében” – közölte Kwiri.

Az ugandai alkotmány biztosítja a jogi keretet a vallásszabadság gyakorlásához. A muszlimok bár nem több, mint 12 százalékát teszik ki az ugandai népességnek, a keleti térségben nagy lélekszámban élnek, jobbára a saját törvényeik szerint. 

Megölték a fiát, miután elhagyta a vallását egy muszlim sejk

„Gyászoljuk feláldozott fiunkat és szexuális tárgyként használt lányunkat”

Hetvenéves lelkipásztort gyilkoltak meg brutálisan Ugandában

 

Kiemelt képünk forrása: Wikimedia

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre