Nincs szebb, mint az élet, és nem is érdemes szebbet kitalálni

Csodával határos módon túlélte az abortuszt egy kisfiú és egészségesen látta meg a napvilágot. Az Egyesült Államokból származó anyuka, a TikTok-on osztotta meg hihetetlen történetét a kisfiáról, aki annak ellenére meg szeretett volna születni, hogy terhességmegszakítást végeztek a nőnél többször is.

életben maradt csodababa

A kép forrása: The Sun

A fiatal nő – akinek nevét homály fedi – elmondta, hogy tavaly azért döntött az abortusz mellett, mert párjával anyagi gondokkal küzdöttek, és nem tudták, hogy bírnak-e vállalni még egy gyermeket, ugyanis mindkettőjüknek volt már gyermeke a korábbi kapcsolatukból – írta a The Sun.

A kémiai abortusz két fázisa

„Nem voltunk stabilak, sem anyagilag, sem mentálisan. Az abortusz tűnt az egyedüli megoldásnak” – nyilatkozta. A kétségbeesett nő elment egy abortuszintézménybe, ahol a terhesség korai szakasza miatt, a tablettás abortuszt választotta. Ennél az eljárásnál olyan tablettákat kell bevenni, amelyek a hormonok blokkolásával hatnak és megszakítják a terhességet. A kémiai abortusz, két lépésből áll. Az első tabletta, a mifepriszton destabilizálja a nő terhességét. A második típus, a misoprostol pedig – amelyet körülbelül egy nappal az első után alkalmaznak – beindítja, hogy az anya vajúdni kezdjen, és világra hozza elhunyt gyermekét.

tabletta

A kémiai abortusznál olyan tablettákat kell bevenni, amelyek a hormonok blokkolásával hatnak és megszakítják a terhességet – A kép forrása: Unsplash

Másodszor is megismételte

A nő a kórházban vette be az első abortusztablettát, majd másnap otthon még négyet, és ahogy azt jelezték is neki, hamarosan vérezni kezdett. De a jelek ellenére még öt napig terhességi tüneteket tapasztalt. Ekkor a klinika utasította őt, hogy vegyen be egy második kör tablettát is. Megismételte a folyamatot, ám ekkor már erőteljesebb fájdalmakon ment keresztül, s azt hitte sikeres volt a beavatkozás. A klinika kérése az volt, hogy néhány héttel az abortusz után mindenki végezzen terhességi tesztet. Miután elvégezte megdöbbenve tapasztalta, hogy az övé pozitív lett.

Az életet választotta, a halál helyett

Amikor harmadszor is visszament az intézménybe, megerősítették, hogy valóban terhes, és műtéti abortuszt ajánlottak neki. Ám ekkor a nő már az életet választotta, a halál helyett és megtartotta gyermekét, aki eddig ilyen hősiesen küzdött az életéért. Nem sokkal a baba születése előtt feleségül ment a születendő gyermeke apjához. Karácsony este pedig egészséges kisfiút hozott a világra.

áldott állapot

A nő megtartotta gyermekét, aki eddig ilyen hősiesen küzdött az életéért – A kép forrása: Pixabay

Második esély a nőknek: abortusztabletta visszafordító eljárás

Sokan egyébként nem is tudják, hogy van visszaút a kémiai úton történő abortuszokból. Az első abortusztabletta bevétele után az eljárás még visszafordítható. Azaz, a magzat élete megmenthető és egészséges marad, ha a második tabletta előtt az anya meggondolná magát. Csak éppenséggel elfelejtik közölni az abortuszklinikákon ezt a lehetőséget. Pedig az abortusztabletta visszafordító protokoll, szó szerint egy második esélyt ad a nőknek. Magzatokat ment meg a haláltól, és anyákat szabadít meg egy életre szóló bánattól és fájdalomtól.

Az abortuszt mindenki másként éli meg

Számtalan történetet olvasni olyan nőktől, akiknek abortuszuk volt. Minden történet más és más. Más a szereplője, más helyszínen játszódik és más magyarázatot adnak benne arra, hogy miért döntöttek a védtelen gyermekek meggyilkolása mellett. Magát az abortuszt is mindenki másként éli meg, de az egészen biztos, hogy egy életre kiható döntést hoz, aki megteszi. Történetek tanulságai bizonyítják, hogy egy terhességmegszakítás mindenkiben mély nyomot hagy, amelyet éveken át cipelnek magukkal a nők, és sokszor a férfiak is. Vannak, akik végtelen szomorúságot, gyászt és veszteséget élnek át. Vannak, akik megbánást éreznek és nem hajlandóak soha megbocsátani maguknak. Olyan is akad, aki dühöng, vagy szégyenkezik az abortusz miatt, de olyan is, aki azóta ürességet érez és nem képes többé érzelmeket átélni. Néhányan eltemetik magukban mélyen a történetüket, mások megpróbálják kibeszélni magukból. Mindegy a védekezési mechanizmus, a trauma egy életen át ott marad, és felemésztheti az embert.

Hiába próbálják az abortuszpártiak úgy beállítani a terhességmegszakítást, mint egy könnyed problémamegoldást, amelyet minden nőnek jogában áll megtenni, az abortusz gyilkosság, amely nem múlik el nyomtalanul.

has

Nincs szebb, mint az élet, és nem is érdemes szebbet kitalálni! – A kép forrása: Pixabay

Isten kegyelme

Történetünkben az amerikai nőnek és kisfiának szerencséje volt, mert Isten a kegyelmébe fogadta őket és csodát tett velük! Lehetőséget adott az édesanyának többször is, hogy választhasson az élet és a halál között. A fiúcskát pedig olyan erővel áldotta meg, amivel a végsőkig küzdeni tudott.

Ahogy Csukás István: Rövid életemet megtoldom című versében csodálatosan megfogalmazta:

„nincs szebb, mint az élet, és nem is érdemes szebbet kitalálni!”

 

Nálunk tiltott magzatelhajtásnak minősül – máshol postán érkezik

Biden meghajolt az abortuszpárti aktivisták előtt

A szülés biztonságosabb, mint az abortusz

Iratkozzon fel hírlevelünkre